„Școala altfel” la Obreja

„Școala  altfel” la Obreja
La Parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Obreja, primele zile ale săptămânii programului „Şcoala altfel” i-a adus pe copii şi tineri în biserică
Autor: Pr. Petru Itineanţu
La Parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Obreja, primele zile ale săptămânii programului „Şcoala altfel” i-a adus pe copii şi tineri în biserică.

Primii copii care au păşit în biserică au fost elevii claselor V-VIII din localitate. Aceştia, însoţiţi de profesorul de religie, în fiecare Post al Paştilor vin la Spovedanie, iar mai apoi se apropie cu frică de Sfintele Taine.

Au urmat un grup de elevi din clasa I, A de la Liceul „C.D. Loga” din Caransebeș care au fost îndrumați de prof. Todor Lidia. Mai întâi au vizitat instituţia de învăţământ din localitate, după care au poposit în biserică. De asemenea, au fost prezente grupa mare și grupa mijlocie de la grădinița din comună însoțite de educatoarele Drăghici Maria și Macovei Adriana.

Pentru toți copii s-a făcut o cateheză despre Sfânta Biserică și importanța acesteia, pe înțelesul lor. Apoi, li s-a explicat acestora pictura interioară și s-a rostit de către toții cei prezenți rugăciunea „Tatăl nostru”. La final, cu toți au fost binecuvâtați și miruiți şi au primit cruciulițe și iconițe.

Data: 2 aprilie 2013 • Vizualizări: 1359