Ședință administrativă de lucru la Centrul Eparhial din Caransebeș

Ședință administrativă de lucru la Centrul Eparhial din Caransebeș
Astăzi la Centrul Eparhial din Caransebeș s-a desfășurat o ședință administrativă de lucru în cadrul căreia s-a avut în vedere stadiul lucrărilor la bisericile în construcție din Episcopia Caransebeșului, precum și alte probleme administrative
Autor: Serviciul Prezidial
Astăzi la Centrul Eparhial din Caransebeș s-a desfășurat o ședință administrativă de lucru în cadrul căreia s-a avut în vedere stadiul lucrărilor la bisericile în construcție din Episcopia Caransebeșului, precum și alte probleme administrative. Prezidată de Preasfințitul Părinte Episcop Lucian, ședința a avut un caracter informal-organizatoric și administrativ în care s-au căutat cele mai bune soluții pentru a se finaliza construcțiile începute. Au fost prezenți toți preoții a căror biserici sunt în construcție, protopopii eparhiei, dar și inginerii de specialitate.

De asemenea, Preasfințitul Părinte Lucian s-a întâlnit și cu preoții coordonatori ai cercurilor pastoral-misionare din Episcopia Caransebeșului, pentru a se organiza calendarul desfășurării acestor cercuri, temele de discuție ce vor fi dezbătute la întrunirile pe cercuri din acest an, precum și celelalte obiective de pe ordinea de zi la fiecare întâlnire.

În ultima parte a ședinței Ierarhul a avut și o întâlnire cu consilierii de la Centrul Eparhial și protopopii Eparhiei Banatului Montan pentru a analiza perspectivele desfășurării activității pastoral-misionare ale Episcopiei Caransebeșului în prima jumătate a anului 2017.

În acest an Episcopia Caransebeșului se va implica mai intens în procesul de ctitorire al bisericilor, atât prin alocarea de fonduri din partea Centrului Eparhial, cât și prin organizarea unor colecte, care au în vedere sprijinirea bisericilor aflate în construcție. La momentul actual există 8 biserici în construcție la nivelul Eparhiei.

Data: 21 februarie 2017 • Vizualizări: 1335