Ședința Consiliului Eparhial al Episcopiei Caransebeșului

Ședința Consiliului Eparhial al Episcopiei Caransebeșului
În data de 1 noiembrie 2012 a avut loc la reședința episcopală din Caransebeș ședința Consiliului Eparhial, prezidată de către Preasfințitul Părinte Episcop Lucian al Caransebeșului.
Autor: Srviciul Secretariat
În data de 1 noiembrie 2012 a avut loc la reședința episcopală din Caransebeș ședința Consiliului Eparhial, prezidată de către Preasfințitul Părinte Episcop Lucian al Caransebeșului.
Cu acest prilej s-au luat hotărâri cu privire la desfășurarea activității Episcopiei Caransebeșului în perioada următoare.

În acest context s-au adoptat hotărâri cu privire la modificările teritoriale administrative ale unităților din Eparhie. Totodată s-a aprobat șematismul Episcopiei Caransebeşului. Organizarea Episcopiei Caransebeşului, a oficiilor protopopeşti, a centrelor pastoral-misionare şi reclasificarea parohiilor începând cu data de 1 decembrie 2012. Tot în cadrul Secției Bisericești s-au adoptat hotărâri cu privire la completarea parohiilor vacante din Eparhie și a fost prezentată noua organizare administrativă de la Centrul Eparhial cu privire la numirea personalului de conducere.

La sectorul cultural s-a aprobat planului editorial pe trimestrul al IV-lea al anului în curs;

În cadrul sectorului social misionar s-a aprobat trecerea preoţilor misionari, a preoţilor de la aşezămintele sociale şi a preoţilor din unităţile M.A.P.N. şi M.A.I. sub îndrumarea directă a sectorului social-misionar.

Totodată, s-a hotărât înfiinţarea unui atelier de manufactură de obiecte religioase la Complexul Social Sfântul Vasile cel Mare.

Consiliul Eparhial este, potrivit Statutului pentru organizarea şi funcţionarea Bisericii Ortodoxe Române, organismul executiv al Adunării Eparhiale şi are în competență problemele bisericeşti, administrative, culturale, social-filantropice, economice şi patrimoniale pentru întreaga eparhie.

Consiliul Eparhial se compune din 9 membri, 3 clerici și 6 mireni, aleși pe termen de patru ani de Adunarea Eparhială dintre membrii ei. Şedinţele Consiliului Eparhial sunt prezidate de ierarhul locului şi la ele participă cu vot consultativ şi consilierii Centrului Eparhial, în calitate de membri permanenţi, precum şi protopopii în calitate de invitaţi.

În perioada 2010-2014, au fost aleși ca membri ai Consiliului Eparhial: Pr. Bica Simion, Pr. Sandru Romolus, Pr. Petru Boru, Dl. Ioan Marcel Vela, Dl. Ion Mocioalcă, Dl. Răzvan Ioan, Dl. Gheorghe Popovici, Dl. Neicu Gheorghe, Dl. Panduru Pavel.

Data: 1 noiembrie 2012 • Vizualizări: 2030