Ședința de lucru a Consiliului Eparhial din Caransebeș

Ședința de lucru a Consiliului Eparhial din Caransebeș
Sub președinția Preasfințitului Părinte Episcop Lucian, la Centrul eparhial din Caransebeș a avut loc sâmbătă, 16 mai, ședința ordinară a Consiliului Eparhial
Autor: Serviciul Prezidial
Sub președinția Preasfințitului Părinte Episcop Lucian, la Centrul eparhial din Caransebeș a avut loc sâmbătă, 16 mai, ședința ordinară a Consiliului Eparhial. Întruniți în Sala de festivități „Episcop Elie Miron Cristea”, membrii Consiliului eparhial au dezbătut o serie de probleme privind activitățile tuturor sectoarelor eparhiei: administrativ-bisericesc, economic, cultural și social-misionar.

Dintre principalele aspecte dezbătute, ale secției administrativ-bisericească și economică amintim: Resectorizarea unităților parohiale din orașul Bocșa și reorganizarea activităților sociale din această localitate. De asemenea s-a discutat noua legislație, privind acordarea subvențiilor APIA pentru unitățile bisericești, ținând cont de noul cadru legislativ al acestei instituții.

Sectorul cultural al eparhiei a aprobat planul editorial pentru perioada iunie-octombrie 2015 și s-a discutat necesitatea urgentării întocmirii micromonografiilor parohiale, cerute prin hotărârea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Totodată s-au pus în vedere exigențele pentru buna desfășurare a actului didactic în învăţământul teologic din Eparhia Caransebeșului.

La Sectorul social-misionar s-au aprobat noi proiecte social-filantropice, dintre care amintim înființarea unei cantine sociale în incinta Liceului Bănățean din Oțelu Roșu și susținerea acesteia de către parohiile din localitate. O altă inițiativă aflată în stadiul de implementare este înființarea unui Centru de îngrijire pentru copii (creșă), în incinta Complexului de Servicii Sociale „Sfântul Vasile cel Mare” din Caransebeș.

În cadrul ședinței de lucru s-au dezbătut de asemenea diferite aspecte pe care parohiile le întâlnesc în viața administrativ-economică și care trebuie aprobate de către Consiliul eparhial, pentru a putea fi puse în aplicare de fiecare unitate bisericească.

Data: 16 mai 2015 • Vizualizări: 1043