Ședință la început de an a Permanenței Consiliului Eparhial din Caransebeș

Ședință la început de an a Permanenței Consiliului Eparhial din Caransebeș
La Centrul Eparhial din Caransebeș s-a desfășurat marți, 17 ianuarie, ședința Permanenței Consiliului Eparhial al Episcopiei Caransebeșului la început de an
Autor: Serviciul Prezidial
La Centrul Eparhial din Caransebeș s-a desfășurat marți, 17 ianuarie, ședința Permanenței Consiliului Eparhial al Episcopiei Caransebeșului la început de an. Lucrările s-au structurat în două părți, pe de-o parte Preasfințitul Părinte Episcop Lucian s-a întâlnit cu părinții consilieri, iar în cea de-a doua parte s-au adăugat și părinții protopopi din cele patru protopopiate ale eparhiei.

Dintre cele mai importante hotărâri ce s-au discutat în cadrul ședinței amintim numirile la parohiile vacante din cuprinsul Episcopiei Caransebeșului. De asemenea au fost prezentate propunerile părinților consilieri și ale părinților protopopi legate de un proiect de manifestări pentru anul omagial și comemorativ 2017, declarat de către Patriarhia Română ca Anul omagial al sfintelor icoane, al iconarilor şi al pictorilor bisericeşti şi Anul comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română.

„În cadrul ședinței de astăzi s-au prelucrat o parte din hotărârile Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române care au în vedere viața parohiilor. Totodată s-a luat în discuție propunerea pentru achiziționarea unui imobil unde să fie organizat sediul Protopopiatului Caransebeș. Acest imobil urmează să fie achizițonat de la Biserica Evanghelică din Sibiu, dar care are sediul în Caransebeș. Nădăjduim ca toate hotărârile ce vor fi înaintate și Consiliului Eparhial și Adunării Eparhiale, să-și găsească rezolvarea în teren, spre folosul Bisericii, al credincioșilor și al preoților care slujesc”, a arătat părintele arhimandrit Casian Rușeț, secretar eparhial al Episcopiei Caransebeșului.

Pe ordinea de zi au fost mai multe temeiuri privitoare la bunul mers al eparhiei, în toate sectoarele de activitate. În egală măsură s-au acordat aprobări pentru încheierea anumitor proiecte, fie cu finanțare europeană, fie cu finanțare regională.

Data: 18 ianuarie 2017 • Vizualizări: 860