Ședință ordinară a Consiliului Eparhial la Caransebeș

Ședință ordinară a Consiliului Eparhial la Caransebeș
Sub președinția Preasfințitului Părinte Episcop Lucian, la Centrul eparhial din Caransebeș a avut loc sâmbătă, 26 septembrie, ședința ordinară a Consiliului Eparhial
Autor: Serviciul Prezidial
Sub președinția Preasfințitului Părinte Episcop Lucian, la Centrul eparhial din Caransebeș a avut loc sâmbătă, 26 septembrie, ședința ordinară a Consiliului Eparhial. Întruniți în Sala de festivități „Episcop Elie Miron Cristea”, membrii Consiliului eparhial au dezbătut o serie de probleme privind activitățile tuturor sectoarelor eparhiei: administrativ-bisericesc, economic, cultural și social-misionar.

În debutul întrunirii, la inițiativa Preasfințitului Părinte Lucian, s-a ținut un moment de reculegere cu prilejul împlinirii a un an de la trecerea la Domnul a vrednicului de pomenire Înaltpreasfințitul Părinte Nicolae Corneanu, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului.

Dintre principalele aspecte dezbătute, ale secției administrativ-bisericească și economică, amintim: înființarea unui birou managerial de întocmire proiecte structurale și încadrarea unui cleric calificat în domeniu. De asemenea s-a hotărât transformarea Schitului „Sf. M. Mc. Dimitrie” – Nicolinț din schit de călugări în schit de călugărițe.

Sectorul cultural al eparhiei a aprobat planul editorial pentru perioada noiembrie 2015. La Sectorul social-misionar s-a aprobat demararea campaniei de donare de sânge și semnarea parteneriatului cu Centrul transfuzie sanguină Reșița.

În cadrul ședinței de lucru s-au dezbătut de asemenea diferite aspecte pe care parohiile le întâlnesc în viața administrativ-economică și care trebuie aprobate de către Consiliul eparhial, pentru a putea fi puse în aplicare de fiecare unitate bisericească.

Consiliul Eparhial este organism executiv al Adunării Eparhiale și are în competență problemele bisericești administrative, culturale, social-filantropice, economice, patrimoniale și fundaționale pentru întreaga eparhie. Consiliul Eparhial se compune din 9 membri, 3 clerici și 6 mireni, aleși pe termen de patru ani de Adunarea Eparhială, dintre membrii ei.

Data: 26 septembrie 2015 • Vizualizări: 801