Elevii pe scena Bisericii

    Elevii  pe scena Bisericii
În seara zilei de 10 decembrie, la Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel-Govândari”, aflată în proximitatea şcolii noastre, după ce au participat la slujba Vecerniei, elevi ai Şcolii Gimnaziale nr. 9 Reşiţa, pregătiţi de d-na. Corina Mitroi, profesoara de Religie, au prezentat celor prezenţi sceneta „Cearta tainelor în rai”
Autor: Prof. Corina Mitroi
În seara zilei de 10 decembrie, la Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel-Govândari”, aflată în proximitatea şcolii noastre, după ce au participat la slujba Vecerniei, elevi ai Şcolii Gimnaziale nr. 9 Reşiţa, pregătiţi de d-na. Corina Mitroi, profesoara de Religie, au prezentat celor prezenţi sceneta „Cearta tainelor în rai”.

Actori au fost elevii claselor a V-a C şi I-a B, iar sceneta s-a dorit a fi un remember a lecţiilor legate de cele şapte Sfinte Taine, foarte importante pentru fiecare creştin în parte. Într-un cadru plin cu îngeraşi şi jucării de pluş, care închipuiau Raiul, cele şapte Sfinte Taine, se „ceartă”, încercând să afle care este cea mai mare între ele. Sceneta îl prezintă şi pe Sfântul Apostol Petru care concluzionează cu delicateţe şi umor că toate sunt la fel de importante în viaţa oamenilor, fiind purtătoare de Duh Sfânt pe care îl împărtăşesc oamenilor.

Au fost prezenţi părinţi, profesori şi credincioşi, care s-au bucurat de fiecare moment. pr. Romolus Şandru a încheiat cu mulţumiri şi un cuvânt de suflet. Şi astfel, colaborarea dintre şcoala noastră şi biserica parohiei a mai oferit încă odată copiilor posibilitatea să se exprime pe măsura puterii şi vârstei lor, în faţa celor mai mari. Sperăm că aceste activităţi comune vor continua.

Data: 11 decembrie 2016 • Vizualizări: 383