Comuniune euharistică în Protopopiatul Caransebeș

 Comuniune euharistică în Protopopiatul Caransebeș

Album foto
Astăzi la Catedrala istorică „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Caransebeș s-au împărtășit cu Sfintele Taine toți preoții din Protopopiatul Caransebeș la Sfânta Liturghie oficiată de către Preasfințitul Părinte Lucian
Autor: Serviciul Prezidial
În acest an în Episcopia Caransebeșului conferințele preoțești de toamnă au fost organizate în două părți. Toți clericii din cele 4 protopopiate ale eparhiei au participat în luna octombrie la întâlnirea cu părintele Stelian Tofană de la Facultatea de Teologie din Cluj-Napoca, pentru a dezbate teme de actualitate privind pastorația preotului și pregătirea lui continuă în misiunea sa. Pentru a fi și în comuniune euharistică unii cu alții, dar și împreună cu chiriarhul lor, astăzi la Catedrala istorică „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Caransebeș s-au întâlnit preoții din Protopopiatul Caransebeș, pentru a participa la Sfânta Liturghie oficiată de către Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Pentru comuniunea euharistică s-a ales perioada Postului Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos pentru a se împărtășii cu toții din Sfintele Taine. Astfel că astăzi în cadrul Sfintei Liturghii clericii aparținători Protopopiatului Caransebeșului s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Mântuitorului Iisus Hristos.

„Am socotit de bine să citim astăzi rugăciunea de binecuvântare și de început bun pentru a intra în Postul cel de 40 de zile al Crăciunului și totodată am citit și rugăciunea cea mare de dezlegare pentru că fiecare, episcopi, preoți, diaconi, noi cei care slujim la altar, avem nevoie de dezlegare, iertare și binecuvântare. Mai ales în posturi se cuvine ca și noi să ne mărturisim păcatele și să ne pocăim pentru tot ceea ce săvârșim rău cu voie sau fără voie, pentru ca să putem fi sau deveni luminători în parohiile, mănăstirile sau eparhia încredințată. Nu putem fi noi lumină dacă nu suntem curați, nu ne pocăim și nu punem început bun vieții noastre în fiecare zi. Trebuie să-L rugăm pe Domnul să ne ajute să urcăm cu bine această scară duhovnicească și să înmulțim faptele cele bune, ostenelile și nevoințele duhovnicești și să încercăm să postim nu numai de la mâncare și băutură, ci mai ales să ne înfrânăm cu toții de la păcate, de la fapte rele și de la tot ceea ce înseamnă răutate și fărădelege”, a subliniat Părintele Episcop Lucian la sfârșitul sfintei slujbe.

După Sfânta Liturghie au avut loc comunicări administrative pentru buna desfășurare a tuturor activităților pastoral-misionare din parohi. De asemenea, s-a comunicat colecta ce se desfășoară în Protopopiatul Caransebeș pentru Secția de Cardeologie a Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș.

În perioada care urmează și în celelalte 3 protopopiate ale Eparhiei Banatului Montan Preasfințitul Părinte Lucian va oficia Sfânta Liturghie și toți preoții se vor împărtășii cu Sfintele Taine.


Data: 16 noiembrie 2017 • Vizualizări: 610