Nașterea Maicii Domnului sărbătorită la Anina-Celnic

  Nașterea Maicii Domnului sărbătorită la Anina-Celnic
Biserica cu hramul ,,Nașterea Maicii Domnului” din Anina-Celnic și-a serbat hramul
Autor: Claudiu Vînătu și Marius Simion
Biserica cu hramul ,,Nașterea Maicii Domnului” din Anina-Celnic și-a serbat hramul. Cu această ocazie părintele paroh, Marius Negoiță, împreună cu un sobor de preoți din care amintim preoții din oraș: pr. Alin Muntean, de la Parohia „Sfinții împărați Constantin și Elena” Anina- Centru și pr. Horia Mailat, de la Parohia „Sfânta Treime” Anina- Steierdorf; precum și pr. diacon Florin Falcă, de la Parohia „Sfântul Mare Prooroc Ilie Tezviteanul” Oravița, pr. Ioan Iaremciuc, de la Parohia ucraineană „Nașterea Maicii Domnului” Copăcele. Aceștia au săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie într-un loc special amenajat din fața bisericii. La slujbă au participat numeroși credincioși din oraș, precum și autorități locale: domnul primar, Gheorghe Românu și domnul viceprimar, Dorinel Ungureanu.

La momentul potrivit s-au împărtășit mulți credincioși, precum și numeroși copii. Părintele Alin Muntean a împărtășit credicioșilor un frumos cuvânt de învățătură despre Maica Domnului- mama noastră a tuturor. Părintele paroh a mulțumit preoților prezenți, autorităților locale pentru sprijinul acordat, precum și credincioșilor.Răspunsurile la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie au fost date de un grup de teologi, condus de pr. profesor Gheorghe Tistu.

La final fanfara din Anina a interpretat cântece, spre bucuria și încântarea celor prezenți. Demn de menționat este faptul că în componența fanfarei se află oameni experimentați și mai mulți elevi, care se formează pe lângă aceștia.Data: 12 septembrie 2017 • Vizualizări: 1193