Pelerinaj la mănăstirile Râmeţ şi Nicula

  Pelerinaj la mănăstirile Râmeţ şi Nicula
În cadrul proiectului „Hristos împărtășit copiilor”, în perioada 10-12 septembrie, un grup de 45 de copii din Parohia Bozovici au participat la un pelerinaj la mănăstirile Râmeț și Nicula
Autor: Pr. Ion Cherescu
În cadrul proiectului „Hristos împărtășit copiilor”, în perioada 10-12 septembrie, un grup de 45 de copii din Parohia Bozovici, însoțiți de preoții Cherescu Ion și Grecu Vasile și prof. Cherescu Claudia și Grecu Gina Maria, au participat la un pelerinaj la mănăstirile Râmeț și Nicula.

În prima zi, în drum spre aceste mânăstiri, am vizitat Catedrala Reîntregirii și Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia. La ceas de seară am poposit la mănăstirea Râmeț, unde copiii au fost impresionați de frumusețea mănăstirii și căldura cu care ne-au primit maicile, care ne-au împărtășit câteva cuvinte din bogata istorie a mânăstirii.

A doua zi ne-am îndreptat pașii spre mănăstirea Nicula, unde ne-am închinat la Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului. De aici am mers la Grădina Botanică din Cluj- Napoca. În ultima zi, am vizitat orașul Gherla și Catedrala armeano-catolica ,,Sfânta Treime”, aceasta fiind renumită datorită tabloului ,,Coborârea lui Iisus de pe cruce” atribuit lui Rubens, pe care această catedrală îl adăpostește. Ne-am întors acasă mai îmbogățiți sufletește de cele ce am văzut și simțit în acest pelerinaj la locurile noastre sfinte.

Trebuie să amintim faptul că fondurile necesare acestei excursii au fost strânse de către copii în ajunul Crăciunului, când împreună cu preoții și doamnele preotese au mers în colindă la casele credincioșilor din Bozovici. Acest lucru se petrece în parohia noastră încă din anul 2000, iar tinerii au ajuns să cunoască multe mănăstiri, atât din Eparhia noastră cât și din ţară.

Data: 18 septembrie 2013 • Vizualizări: 800