Tabăra de creație „Credință și artă pentru toți” la final

 Tabăra de creație „Credință și artă pentru toți” la final

Album foto
Joi, 6 iulie, cea de-a 9-a ediție a taberei de creație „Credință și artă pentru toți” de la Coronini s-a încheiat prin festivitatea de premiere a copiilor participanți
Autor: Departamentul de Tineret
Astfel, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, festivitatea a debutat cu o slujbă de mulțumire săvârșită de părintele Mihai Ciucur – inspector eparhial în cadrul Departamentului de tineret, alături de părintele Bogoliub Martinovici – protopop de Moldova Nouă. La final, părintele inspector a subliniat că „au fost zile pline de împliniri și de amintiri pentru acești copii – unii dintre ei aflați la prima tabără – și spun lucrul acesta făcând o comparație între cum erau când au venit în tabără și cum se prezintă la finalul ei. În primul rând sunt mai optimiști, mai încrezători, au deprins sau înmulțit rugăciunea, toleranța și dragostea, iar, în plan artistic, realizările sunt remarcabile pentru că icoanele realizate în doar câteva zile arată talentul și dăruirea lor”.

De asemenea, părintele Mihai Ciucur a adresat un cuvânt de mulțumire, din partea ierarhului, tuturor celor care s-au implicat în reușitat taberei – formatori și voluntari deopotrivă. Au luat cuvântul, apoi, profesorii care au coordonat atelierele artistice, precum și tinerii voluntari din ATOR Banatul de Munte. Festivitatea a continuat cu vernisarea expoziției de icoane și cu premierea tuturor participanților cu diplome și plase constând în cărți, icoane și alte obiecte bisericești, precum și diplome de mulțumire. La final, în fața unui număr mare de părinți ai copiilor, preoți și profesori coordonatori, a urmat o demonstrație de dans de societate, în care copiii au avut posibilitatea să arate ce au învățat pe parcursul taberei.

„Această tabără a fost foarte impresionantă deoarece mi-am făcut prieteni, am învățat să dansăm și am făcut icoane. A fost un bun prilej de relaxare, dar cel mai important lucru este că simt că m-am apropiat mai mult de Dumnezeu”, a mărturisit un tânăr participant la tabără. Un alt beneficiar al taberei de la Coronini și-a exprimat bucuria de participare spunând: „A fost extraordinar, această tabără fiind prima pentru mine și mă bucur că am avut ocazia să practic dansuri de societate, iconografie și să socializez cu mulți copii. Eu am mai practicat dansuri de societate și aici am avut șansa să le dezvolt, am și pictat, lucru pe care nu am crezut că pot să-l fac, dar am realizat o icoană de care sunt mândră și sper că a ieșit destul de bine.”

Tabăra de creație „Credință și artă pentru toți” s-a desfășurat în perioada 30 Iunie – 6 Iulie 2017 la campusul de vară de la Coronini, al Universității „Eftimie Murgu” și a reunit 27 de copii cu vârste între 7-12 ani din municipiul Reșița și orașele Anina și Oravița – membri ai centrelor de tineret, dar și copii proveniți din familii aflate în risc de excluziune socială. Un rol important în organizarea taberei l-au avut tinerii membri ai ATOR Banatul de Munte care au participat ca și voluntari și au organizat un bogat program educativ și de divertisment pentru copiii participanți.

Voluntarii, membrii ai Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte, cei care au participat la tabăra de creație „Credință și artă pentru toți”, au avut parte și de un training organizat de Departamentul de tineret al Episcopiei Caransebeșului. Trainingul s-a desfășurat în perioada 30 Iunie – 6 Iulie și a constat într-o sesiune de formare susținută de prof. Georgiana Ciucur – formator acreditat ANC, care a cuprins deprinderea unei comunicări eficiente și formarea echipei, repartizarea și asumarea sarcinilor individuale și de grup.

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, în Episcopia Caransebeșului se desfășoară, începând cu anul 2012, un atractiv program de tabere, școli de vară, pelerinaje și excursii tematice oferite copiilor și tinerilor, în scopul promovării în rândul acestora a unor valori autentice și principii sănătoase de viață creștină.


Data: 7 iulie 2017 • Vizualizări: 1310