1 Decembrie la Moldova Nouă

1 Decembrie la Moldova Nouă
La Moldova Nouă manifestările de Ziua Națională a României au avut loc în fața monumentului eroilor din parcul central al orașului
Autor: Pr. Gheorghe Băloi
La Moldova Nouă manifestările de Ziua Națională a României au avut loc în fața monumentului eroilor din parcul central al orașului. Evenimentul a debutat cu intonarea imnului, iar apoi săvârșirea slujbei de Te-Deum, oficiată de către părintele Bogoliub Martinovici, protopop de Moldova Nouă dimpreună cu preoții din oraș, pr. Gheorghe Băloi și pr. Ioan Nedelcu, după care a fost oficiată o slujbă de pomenire a eroilor români.

La eveniment au participat oficialități locale și membrii celorlalte instituții din oraș, dascălii și copiii de la Liceul Tehnologic „Clisura Dunării”, precum și o parte a membrilor Centrului de Tineret al Parohiei „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”.

La finalul slujbei părintele protopop a punctat în cuvântul de învățătură, însemnătatea acestei zile în viața noastră, a fiecărui român. Au urmat intervențiile celorlalte oficialități în frunte cu domnul primar ing. Matei Lupu şi profesorul de istorie Andrei Nistoran, care au ţinut discursuri impresionante despre momentul Unirii de la 1 Decembrie 1918. Pentru orașul de pe Clisură, figuri importante s-au oglindit în implicarea preoţilor de atunci: Vasile Sporea şi Constantin Băleanu. Au urmat apoi depunerile de coroane la monumentul eroilor.

Prin această acțiune și orașul Moldova Nouă s-a alăturat întregii Românii strigând „La mulți ani Romania!”.

Data: 2 decembrie 2015 • Vizualizări: 412