A debutat ITO BM

A debutat ITO BM

Album foto
Marți, 18 iulie, a debutat Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte (ITO BM)
Autor: Departamentul de tineret
În fața Bisericii „Schimbarea la Față” din municipiul Reșița, în Parcul Tricolorului, au debutat manifestările organizate în aceste zile de Episcopia Caransebeșului, pentru tinerii ce doresc să crească frumos în tinda Bisericii.

În deschiderea acestui eveniment Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi a săvărșit o slujbă de binecuvântare pentru toți adolescenții care doresc să-și petreacă 3 zile de vacanță într-un mod deosebit.

Aproximativ 400 de tineri din Episcopia Caransebeșului, adăugându-se alți 100 de invitați din Arhiepiscopia Timișoarei, Arhiepiscopia Aradului, Arhiepiscopia Alba-Iuliei, Episcopia Covasnei și Harghitei și din Episcopia Slatinei și Romanaților s-au rugat pentru buna desfășurare a programului organizat pentru ei de către Departamentul de tineret al Eparhiei Banatului Montan.

La festivitatea de deschidere au fost alături de acești adolescenți și autoritățile locale, oficialități din municipiul de pe Bârzava, voluntari, preoți, dar și oameni care înțeleg că un viitor sănătos stă în mâinile unor tineri care cresc sănătos.

Preasfinția Sa le-a transmis copiilor în cuvântul adresat cu această ocazie că trebuie să fie mai aproape unii de alții și cu toții mai aproape de Biserica lui Hristos. „Nu ne putem câștiga mântuirea dacă nu lucrăm împreună, dacă nu lucrăm la consolidarea comuniunii și comunității, trebuie să ținem cont că Mântuitorul Iisus Hristos s-a rugat pentru toată lumea, s-a rugat pentru cei care L-au răstignit și ne-a îndemnat să-i iubim și pe vrăjmașii noștri. Mântuirea este subiectivă pe de-o parte, iar pe de altă parte nu putem să ne câștigăm mântuirea într-un mod individual, egoist, ci trebuie să ne punem sufletul pentru aproapele nostru, căci Mântuitorul însuși ne îndeamnă și ne spune «Dragoste mai mare nu are cineva decât să-și pună viața pentru prietenul său». Tinerii pot să învețe să iubească mai mult Biserica și pe Dumnezeu la modul absolut și să se iubească unii pe alții și să devină misionari ai mesajului divin. Tinerii pot să rămână în această lume secularizată sare a pământului și lumină a lumii, iar ceilalți tineri privind la viața lor și la faptele lor bune să-L preamărească pe Tatăl nostru cel din ceruri”, a subliniat Părintele Episcop Lucian.

Au fost luări de cuvânt pentru încurajarea tinerei generații și din partea autorităților locale în persona domnului Ioan Popa, primarului municipiului reședință de județ, dar și din partea Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte.

În continuare Preasfințitul Părinte Lucian a mers în rândul tinerilor pentru a le împărtășii un cuvânt de binecuvântare, dragostea de bun venit și să-i asigure de toată deschiderea din partea Bisericii la nevoile lor.

Data: 19 iulie 2017 • Vizualizări: 1146