A fost pusă piatra de temelie a bisericii din Gărâna

A fost pusă piatra de temelie a bisericii din Gărâna

Album foto
Luni, 7 noiembrie, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, a pus piatra de temelie la biserica din Gărâna
Autor: Serviciul Prezidial
Luni, 7 noiembrie, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a pus piatra de temelie la biserica cu hramurile „Sfânta Treime” şi „Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş, Ocrotitorul Banatului” din Gărâna, în prezenţa autorităţilor şi a unui număr mare de credincioşi.

„Este necesar să construim aici o biserică ortodoxă și iată că proiectul început în urmă cu 4 ani, astăzi s-a concretizat. Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru această inițiativă și credem că biserica de la Gărâna, din centrul Banatului Montan, va fi o biserică de referință, unde atât localnicii, cât și cei care vin aici la sfârșit de săptămână, își vor găsi liniștea și odihna sufletească, se vor ruga și se vor împărtășii cu Sfintele Taine la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie. Deocamdată acestă localitate aparține administrativ-bisericește de Parohia Văliug, dar credem că după sfințirea locașului de cult vom avea o parohie de sine stătătoare. Îl rugăm pe bunul Dumnezeu să împlinească rugăciunea insistentă a credincioșilor și a ctitorilor acestei biserici, care a început a se construi pentru binecuvântarea lor și pentru mântuirea tuturor celor care se vor ruga aici”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

Multe case de vacanță s-au construit în ultima perioadă la Gărâna de către foarte mulți credincioși ortodocși, în special din vestul țării, aceștia dorind pentru nevoile lor spirituale și un locaș de închinare. Materializarea acestui deziderat al credincioşilor ortodocşi români din localitate, dar şi a celor care vin la sfârşit de săptămână în zona turistică Brebu Nou, s-a concretizat în Asociaţia Creştinilor Ortodocşi din Gărâna, ca grup de iniţiativă şi de susţinere a construirii locaşului de cult.


Data: 9 noiembrie 2016 • Vizualizări: 496