A fost resfințită Biserica din Surducu Mare

A fost resfințită Biserica din Surducu Mare

Album foto
În a treia duminică din Postul Nașterii Domnului, Biserica din Parohia Surducu Mare a fost resfințită de Preasfințitul Părinte Lucian
Autor: Serviciul Prezidial
În a treia duminică din Postul Nașterii Domnului, Biserica din Parohia Surducu Mare a fost resfințită de Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, sfântul locaș fiind târnosit cu 24 de ani în urmă. Credincioșii din localitate au participat la slujba de sfințire oficiată de către ierarh, după care Preasfinția Sa a săvârșit și Sfânta Liturghie, alături fiind un sobor de preoți și diaconi. Părintele paroh Dan Găină s-a străduit în ultima perioadă să înfumusețeze biserica cu hramul „Nașterea Maicii Domnului” și împreună cu bunii săi credincioși au reușit să renoveze sfântul locaș, de aceea Părintele Episcop Lucian l-a hirotesit sachelar, iar binefăcătorilor le-a oferit Diploma de excelență „Sfântul Apostol și Evanghelist Luca”.

„Părintele Dan Nicu Găină a efectuat cu inimoșii săi credincioși foarte multe lucrări la interiorul și exteriorul acestei biserici și mai ales a restaurat sfântul altar, sfânta masă a fost schimbată și refăcută din marmură. Așadar, astăzi într-o duminică importantă din Postul Crăciunului, în duminica în care Mântuitorul Iisus Hristos vindecă un orb din Ierihon, am venit cu mare bucurie să resfințim această biserică și să-L rugăm pe Arhiereul Veșnic să ne dăruiască tuturor vedere duhovnicească, ca peste 3 săptămâni să ne putem închina, să-L putem vedea cu ochii duhovnicești pe Pruncul Divin și să cântăm împreună cu îngerii, păstorii și magii colindul sfânt și bun «Mărire întru cei de sus lui Dumnezeu și pe pământ pace, între oameni bunăvoire». Le-am dorit tuturor credincioșilor din această parohie un post binecuvântat în continuare, sărbători fericite și să ne bucurăm cu toții de anul care se apropie, un an care ne îndeamnă pe toți la unitate de credință, de neam și să fim uniți în jurul bisericii Mântuitorului Hristos și uniți în jurul sfântului potir”, a arătat Preasfințitul Lucian.

La acest eveniment important au fost prezente și autorități locale, dar și copii și tineri îmbrăcați în costume tradiționale. Pentru purtarea de grijă față de această comunitate, reprezentanții administrației locale i-a oferit Preasfințitului Lucian „Diploma de Cetățean de onoare al Comunei Forotic”.

Biserica cu hramul „Nașterea Maicii Domnului” din Parohia Forotic, Protopopiatul Reșița a fost construită în anul 1721, iar în anul 1993, la 20 iunie, a fost târnosită de către vrednicul de pomenire Nicolae Corneanu, Mitropolitul Banatului.


Data: 4 decembrie 2017 • Vizualizări: 1205