A fost sfințit iconostasul la Biserica „Pogorârea Duhului Sfânt” din Reșița

A fost sfințit iconostasul la Biserica „Pogorârea Duhului Sfânt” din Reșița

Album foto
În a doua zi de Rusalii Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a sfințit iconostasul Bisericii „Pogorârea Duhului Sfânt” din Reșița
Autor: Serviciul Prezidial
La Biserica „Pogorârea Duhului Sfânt” din Reșița a doua zi de Rusalii a fost una specială deoarece Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a fost în mijlocul comunității parohiale. Pentru că în ultima vreme s-au efectuat lucrări la realizarea picturii de pe iconostasul sfântului locaș, Preasfinția Sa a binecuvântat catapeteasma, după care înconjurat de un sobor de preoți și diaconi a oficiat Sfânta Liturghie. Foarte mulți credincioși au participat la sfânta slujbă, iar cei care s-au pregătit s-au împărtășit cu Sfintele Taine. Răspunsurile liturgice au fost date de către Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului. Cu ocazia sfințirii iconostasului Preasfințitul Părinte Lucian a dat și un al doilea hram bisericii din Reșița, și anume „Acoperământul Maicii Domnului”.

„Ne bucurăm foarte mult că astăzi am sfințit icoanele care împodobesc această biserică și în mod special catapeteasma. Suntem în anul omagial al sfintelor icoane, iconarilor și pictorilor bisericești și ne bucurăm ca în acest an să sfințim cât mai multe icoane în bisericile noastre și în casele credincioșilor noștrii, pentru că într-adevăr icoanele sunt ferestre către divinitate, icoanele ne ajută să ne apropiem mai mult de Dumnezeu, de Maica Domnului și de sfinți. De asemenea, ne bucură că pe lângă hramul inițial am luat-o astăzi ca și ajutor și ocrotitoare pe Maica Domnului, pentru că într-adevăr Maica Domnului ne-a acoperit și ne acoperă pe toți cu cinstitul și sfântul ei acoperământ”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

Parohia „Pogorârea Sfântului Duh ” din Reșița a fost înființată în anul 2002. Piatra de temelie a bisericii a fost pusă la 29 iunie 2006, la sărbătoarea Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel de Preasfinţitul Lucian. Până la târnosirea sfântului locaș din data de 1 noiembrie, 2015, sfintele slujbe au fost oficiate într-o clădire provizorie, amenajată corespunzător pentru desfășurarea programului liturgic.


Data: 6 iunie 2017 • Vizualizări: 2049