Acțiune a tinerilor atoriști la Mâtnicu Mare

Acțiune a tinerilor atoriști la Mâtnicu Mare

Album foto
Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte s-a întrunit sâmbătă, 25 februarie, în satul Mâtnicu Mare
Autor: Anastasia Coste
Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte s-a întrunit sâmbătă, 25 februarie, în satul Mâtnicu Mare din comuna Constantin Daicoviciu, continuându-și misiunea de promovare a asociației în cuprinsul județului Caraș-Severin. Așteptați de tinerii din comună, membrii ATOR și-au început activitatea cu tradiționala slujbă de mulțumire, în Biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” şi „Duminica Sfinţilor Români”, la care atât gazdele, cât și musafirii au dat răspunsurile, unindu-se în glas și-n trăire.

După terminarea slujbei, participanții s-au îndreptat spre căminul cultural, unde activitățile pregătite de atoriști s-au împletit cu momentele artistice puse la dispoziție de către gazde. Cortina s-a deschis cu tânăra Cristina Răduț, care, pentru că ne apropiem cu pași repezi de 8 martie, a delectat publicul cu câteva piese la chitară și voce închinate mamei. Cei prezenți au avut parte apoi de o reprezentație a ansamblului de dansuri populare „Pupi dă floare” din Zăgujeni, precum și de frumoase cuvinte venite din partea Mihaelei Popovici, consilier județean și „fiică a satului”, cum este cu drag și cu mândrie numită de cei din Mâtnicu Mare.

În cele ce au urmat, vârsta celor prezenți a fost în totalitate scoasă din discuție, întrucât au intrat cu toții într-o lume de basm în care cântecul și jocul erau parte integrantă a curții „Familiei regale de Mâtnic”. Câțiva atoriști și-au luat în serios rolurile de prinți și prințese pentru cei mici, iar cei mai mari au avut ocazia să se cunoască și să-și facă prieteni noi. La acest eveniment au fost prezente autorități județene și locale, precum și părinți și bunici ai copiilor și tinerilor din zonă.

„Șederea noastră la Mâtnicu Mare a fost mult peste așteptări. Am fost primiți cu atâta căldură și bucurie, încât părea că nu am ajuns pentru prima dată în zonă, ci ne-am întors în sânul unei familii ce ne aștepta cu dor. Tinerii de la Constantin Daicoviciu au fost curioși în ceea ce privește asociația și au răspuns bucuriei noastre cu aceeași energie tinerească cu care ne-am dus noi acolo. Părintele-gazdă Raul Vasile But s-a dovedit a fi un moderator de excepție, păstrând în permanență atmosfera destinsă și dându-ne ocazia să ne bucurăm unii de prezența celorlalți. Am ajuns cu emoții, am plecat cu amintiri frumoase și speranța că ne vom mai întoarce.”


Data: 26 februarie 2017 • Vizualizări: 1397