Acțiune caritabilă la Oravița

Acțiune caritabilă la Oravița
În cadrul acțiunilor caritabile desfășurate de Sectorul Social – Filantropic Misionar și Activități cu tineretul al Episcopiei Caransebeșului, în Vinerea Mare în centrul atenției s-au flat copiii de la Centrul social „Sfânta Ecaterina” din Oravița
Autor: Serviciul Social-Misionar
Cei zece copii beneficiari ai serviciilor în regim after-school oferite zilnic de Centrul social „Sfânta Ecaterina” din Oravița au primit pachete constând în dulciuri și alimente specifice sărbătorii pascale din partea Asociației „Sfânta Ecaterina” Oravița, precum și pungi cu icoane, cărți de rugăciuni și alte obiecte bisericești din partea Centrului Eparhial. De asemenea, nu au fost uitați nici cei își desfășoară activitatea în centru, fie ei angajați, sau voluntari. La acțiune a participat și inspectorul social și pentru activități cu tineretul al episcopiei, Mihai Ciucur, alături de pr. Gelu Moldovan de la parohia „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” în incinta căreia funcționează centrul.

„Acțiunea caritabilă de azi se înscrie în contextul preocupărilor obișnuite ale Bisericii față cei ce sunt în dificultate, în special în preajma marilor sărbători creștine. Pentru copiii de la Oravița întâlnirea de azi a reprezentat, pe lângă un sprijin material oferit sub forma unor alimente, și un prilej de a înțelege că, dincolo de iepurași, ouă roșii, sau alte simboluri, de Sfintele Paști, cu toții prăznuim Învierea Mântuitorului Hristos. În acest mod acțiunile caritabile ale Bisericii îmbracă un caracter duhovnicesc și educativ” a subliniat Mihai Ciucur, inspector social și pentru activitățile cu tineretul al Episcopiei Caransebeșului.

În continuarea întâlnirii, copiii beneficiari ai centrului au participat, alături de tinerii de la Centrul de misiune cu tinerii „Sfânta Ecaterina”, la slujba punerii în mormânt a Mântuitorului, precum și la Denia Prohodului Domnului oficiată în biserica Parohiei „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” din localitate.

Data: 1 mai 2013 • Vizualizări: 1370