Acțiune de caritate în Episcopia Caransebeșului

Acțiune de caritate în Episcopia Caransebeșului
Asociaţia „Temeş Corneliu” din Parohia Buchin, Protopopiatul Caransebeș,a desfăşurat zilele trecute, o acţiune caritabilă în mai multe parohi ale Protopopiatului Caransebeș și Reșița
Autor: Serviciul Social-Misionar
Sub coordonarea Sectorului Social-Misionar al Episcopiei Caransebeşului, Asociaţia „Temeş Corneliu” din Parohia Buchin, Protopopiatul Caransebeș, în parteneriat cu Oststeirische Rumanienhilfe Caritas Wenigzell Hartberg Austria, a desfăşurat zilele trecute, o acţiune caritabilă prin care unui număr de 970 de familii li s-au oferit bunuri constând în îmbrăcăminte, încălţăminte, rechizite şi jucării. Familiile care au beneficiat de ajutor au fost din mai multe parohi ale Protopopiatului Caransebeș și Reșița: Turnu Ruieni, Dalci, Marga, Prisian, Buchin, Fizeş, Rusca Montană, Ruşchiţa, Zăgujeni, Sălbăgel, Sadova Nouă şi Goleţ. Această acţiune de caritate a fost sprijinită de toți preoţii parohiilor vizitate.

„Asociaţia «Temeş Corneliu» din Buchin a fost înfiinţată în anul 2003 şi a funcţionat până în prezent fără întrerupere, definindu-și scopul în raport cu nevoile vieţii religioase, ale vieţii sociale şi culturale din localitate şi din zonă. Și-a propus de asemena, prin acţiunile şi proiectele care le-a derulat în decursul celor 12 ani de activitate, să contribuie la întărirea credinţei şi a moralei creştin-ortodoxe, la creşterea responsabilităţii personale şi comunitare, la asigurarea binelui comunităţii şi la promovarea solidarităţii sociale”, a subliniat părintele paroh Ioan Fontul de la Parohia Buchin.

Din anul 2007, Asociaţia „Temeş Corneliu” a încheiat un parteneriat cu Oststeirische Rumanienhilfe Caritas Wenigzell Hartberg din Austria, cu care a derulat mai multe acţiuni de caritate şi de voluntariat. În decursul timpului, au beneficiat de aceste acţiuni un număr de peste 30 de şcoli şi comunităţi din judeţul Caraş-Severin. Colaborarea acestor două asociaţii nonguvernamentale din România şi Austria constituie un dialog bine început, iar acţiunile lor au avut un impact favorabil, fiind bine venite în contextul nevoilor societăţii contemporane.

Data: 2 iulie 2015 • Vizualizări: 832