Acțiune de donare de sânge la Centrul eparhial din Caransebeș

Acțiune de donare de sânge la Centrul eparhial din Caransebeș

Album foto
La Centrul eparhial din Caransebeș a avut loc vineri, 30 octombrie, o acțiune de donare de sânge în cadrul campaniei „Donează sânge, salvează o viaţă!”
Autor: Serviciul Social-Misionar
Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, o acțiune de donare de sânge în cadrul campaniei „Donează sânge, salvează o viaţă!” s-a desfășurat și la Centrul Eparhial din Caransebeș. Acțiunea, inițiată de Patriarhia Română în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii, a avut loc vineri, 30 octombrie, fiind prezenți să doneze sânge toți angajații Centrului eparhial, preoți din Caransebeș, precum și elevi seminariști și studenți teologi de la cele două instituții de învățământ teologic din Caransebeș.

Campania care cuprinde mai multe acțiuni de donare de sânge se organizează la nivelul eparhiei în perioada 15 octombrie-15 noiembrie, având în vedere lipsa de sânge de la Centrul de Transfuzii Sanguine Reșița. Prima acțiune a început în municipiul Reșita în urma parteneriatului încheiat între Centrul de Transfuzii Sanguine Reșița și Episcopia Caransebeșului, care a organizat un program adecvat pentru ca preoții împreună cu credincioșii să poată dona sânge zilnic. În săptămâna 9-12 noiembrie și preoții împreună cu credincioșii din Moldova Nouă și Oravița vor avea posibilitatea să se alăture acestei campanii.

„Această acțiune a Episcopiei se desfășoară datorită faptului că s-a constatat la nivelul județului nostru, ca de altfel la nivelul întregii țări, o nevoie acută de sânge. Este îmbucurător că la apelul nostru, credincioșii în frunte cu preoții lor, au răspuns pozitiv și s-au alăturat acestei acțiuni a Episcopiei noastre”, a subliniat părintele Gabriel Gozman, consilier social-misionar al Episcopiei Caransebeșului.

Consumul de sânge la nivelul spitalelor a crescut foarte mult în județul Caraș-Severin, fiind nevoie zilnic de 20-30 donatori. Doar 2% din populația României donează sânge și numai 60% din necesarul de sânge este acoperit. Prin această campanie desfășurată în Episcopia Caransebeșului, fiind o prezență foarte numeroasă de donatori, s-a asigurat până în prezent, în fiecare zi, între 20 și 35 de persoane.


Data: 30 octombrie 2015 • Vizualizări: 1081