Acțiuni de caritate și ecologizare în Săptămâna Mare

Acțiuni de caritate și ecologizare în Săptămâna Mare

Album foto
Centrul de Voluntariat „Alexandra Florea” al Episcopiei Caransebeșului, coordonat de prof. Rada Petrișor, a cercetat în Săptămâna Mare a Sfintelor Paști, copiii și bătrânii de pe Valea Bistrei și au plantat mai mulți salcâmi
Autor: Serviciul Social-Misionar
Centrul de Voluntariat „Alexandra Florea” al Episcopiei Caransebeșului, coordonat de prof. Rada Petrișor, a cercetat în Săptămâna Mare a Sfintelor Paști, copiii și bătrânii de pe Valea Bistrei. Astfel la începutul săptămânii, voluntarii au bucurat 200 de copii de la Liceul Bănățean din Oțelu Roșu, prezentând pentru aceștia o lecție educativ-creativă, urmând o joacă tematică între voluntari și elevi. În continuare au fost vizitați și copiii de la Școala din Cireșa, care s-au bucurat de darurile primite din partea binefăcătorilor. Nu au fost uitate nici persoanele grav bolnave din Oțelu Roșu, cărora voluntarii, pe lângă bucuria care le-au oferit-o prin prezența lor, le-au dăruit și alimente.

„Prin aceste acținuni noi voluntarii ne dăm seama că dacă iubim mai mult devenim mai buni, iar surpriza cea mai mare pentru noi a fost faptul că am reușit să stăm de vorbă cu persoanele suferinde, pe care nu îi vedem ca niște oameni marginalizați și uitați. Acest lucru care este foarte important pentru tineri, îi conștientizează mai bine ce se întâmplă cu adevărat în jurul lor”, a subliniat prof. Rada Petrișor.

O acțiune foarte importantă pentru Centrul de Voluntariat a fost faptul că un număr mare de copii de la școlile din Caransebeș, alături de profesori și alți voluntari din municipiu, au început miercuri, 8 aprilie, plantarea a 16000 de puieți de salcâm, în apropierea Schitului „Sf. Pantelimon” din Caransebeș. Parteneri la această acțiune de ecologizare au fost, pe lângă Centrul de Voluntariat „Alexandra Florea” al Episcopiei Caransebeșului și Primăria municipiului Caransebeș, Colegiul Național „Traian Doda”, Liceul Tehnologic „Dacia”, Liceul Tehnologic „Decebal”, TMD Friction România, Asociația Crescătorilor de albine din Caraș-Severin, precum și voluntari de la Power Deyu Gym din Caransebeș.

„Prin efortul demonstrat de voluntari vom reuși să realizăm ceea ce ne-am propus, chiar plantând și alte specii de arbori. Această pădure atât de benefică pentru oraș, va fi peste câțiva ani un loc în care putem să ne petrecem timpul într-un mod plăcut, pentru că avem în plan și amenajarea de alei, de piste pentru biciclete, spații de joacă și multe altele, devenind un Parc dendrologic foarte mare”, a adăugat prof. Rada Petrișor, coordonatorul Centrului de Voluntariat „Alexandra Florea” al Episcopiei Caransebeșului.

Sprijinul tehnic a fost acordat de Direcția Silvică Caraș-Severin, Ocolul Silvic din Caransebeș și Păltiniș.

Data: 10 aprilie 2015 • Vizualizări: 891