Acţiune misionară la fraţii din Ungaria

Acţiune misionară la fraţii din Ungaria
Joi, 7 iunie,corul preoţilor Episcopiei Caransebeşului a susţinut un concert de piese religioase şi patriotice pe scena Liceului românesc „Nicolae Bălcescu” din localitatea Gyula
Autor: Serviciul Cultural
Joi, 7 iunie, cu binecuvântarea şi purtarea de grijă a Preasfinţitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, şi la invitaţia Preasfinţitul Părinte Siluan, Episcopul ortodox român al Ungariei, corul preoţilor Episcopiei Caransebeşului, condus de dl. prof. univ. dr. Dumitru Jompan, a susţinut un concert de piese religioase şi patriotice pe scena Liceului românesc „Nicolae Bălcescu” din localitatea Gyula, din Ungaria.

La eveniment a participat şi Preasfinţitul Părinte Siluan, Episcopul ortodox român al Ungariei, slujitori ai altarelor din Ungaria, precum şi elevi şi cadre didactice a instituţiei de învăţământ cu specific românesc din Gyula.

Referindu-se la această manifestare, Ierarhul a precizat: „Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, la Liceul românesc „Nicolae Bălcescu” din Gyula, astăzi a avut loc un eveniment cu totul special care ne-a umplut sufletele de bucurie. Corul preoţilor Episcopiei Caransebeşului a poposit astăzi din nou în mijlocul nostru, având ca public principal pe profesorii şi elevii de la şcoala generală şi liceul din localitate, preoţi din administraţia Centrului Eparhial, invitaţi din alte localităţi, credincioşi, precum şi reprezentanţi ai presei locale. A fost un concert minunat, oferit de către slujitori ai altarelor din Episcopia Caransebeşului, de muzică religioasă şi patriotică, pentru sufletele tinere ale românilor din Ungaria, care au ascultat cu multă linişte armonia deplină a acestui cor caransebeşean care a unit sufletele românilor de peste graniţă şi le-a apropiat de Dumnezeu”.

Concertul corului Episcopiei Caransebeşului a fost precedat de către un mini-concert de piese religioase pascale, susţinut de către elevii care formează corul Liceului „Nicolae Bălcescu” din Gyula, îndrumat de dl. prof. Ovidiu Boar din Arad.

„Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, şi la invitaţia Preasfinţitul Părinte Siluan, Episcopul ortodox român al Ungariei, corul Episcopiei Caransebeşului a fost prezent pe scena Liceului românesc „Nicolae Bălcescu” din Gyula. Această manifestare misionară a corului Episcopiei Caransebeşului se înscrie în programul cultural comun desfăşurat de cele două eparhii vecine şi surori. Nădăjduim că prin cântecul nostru vom aduce în sufletele tinerilor români din Ungaria câte ceva din bucuria şi deplinătatea credinţei strămoşeşti pe care o mărturisim în comun”, ne-a mărturisit pr. Daniel Alic, consilier cultural al Episcopiei Caransebeşului.

Manifestarea de suflet a fost organizată de către Episcopia Ortodoxă Română a Ungariei în colaborare cu Liceul „Nicolae Bălcescu” din Gyula, încercându-se astfel, păstrarea şi valorificarea culturii româneşti pentru fraţii noştri din diaspora.


Data: 8 iunie 2012 • Vizualizări: 768