Acţiuni filantropice la parohia Goleţ

Acţiuni filantropice la parohia Goleţ
În Duminica a X-a după Rusalii, Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian al Caransebeşului a fost prezent în mijlocul credincioşilor din parohia Goleţ, protopopiatul Caransebeş...
În Duminica a X-a după Rusalii, Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian al Caransebeşului a fost prezent în mijlocul credincioşilor din parohia Goleţ, protopopiatul Caransebeş, asistând la Sfânta Liturghie oficiată de preotul paroh Negrei Pavel. Prezenţa Chriarhului în această parohie a adus din nou speranţă şi încredere în sufletele credincioşilor afectaţi de viitura din seara zilei de 24 iulie a.c.

Preasfinţitul Părinte Lucian, însoţit de părintele consilier social misionar, Călin Ianchiş, a vizitat mai multe gospodării, atât din parohia Goleţ, cât şi din parohia Bucoşniţa, unde au fost identificate un număr de 26 gospodării afectate de viitură. Familiile vor beneficia de ajutoare constând în bani, alimente şi îmbrăcăminte din fondul de solidaritate al Eparhiei, strâns prin bunăvoinţa preoţilor şi credincioşilor din cele patru protopopiate.

O delegaţie a sectorului social-filantropic al Eparhiei va vizita la începutul acestei săptămâni casele credincioşilor din parohia Slatina Timiş, care au fost şi ei afectaţi de viitură, oferindu-le din partea Centrului Eparhial sprijin material şi financiar pentru refacerea gospodăriilor inundate.

Mulţumim tuturor preoţilor şi credincioşii din Eparhia Caransebeşului care s-au implicat în organizarea acestei colecte, sprijinind astfel pe semenii noştri greu încercaţi furia naturii.

Data: 1 august 2010 • Vizualizări: 1020