Activități cultural-educative la Moldova Nouă

Activități cultural-educative la Moldova Nouă
În această perioadă la Parohia „Adormirea Maicii Domnului și Sf. Împ. Constantin și Elena” din Moldova Nouă se desfășoară o serie de activități cultural-educative cu tinerii din parohie
Autor: Pr. Remus Căta
Copiii din Parohia „Adormirea Maicii Domnului și Sf. Împ. Constantin și Elena” din Moldova Nouă, membri în proiectul „Hristos împărtășit copiilor”, dar și cei dintr-o nouă grupă catehetică ce a luat ființă anul acesta, au participat la un program de pregătire în cinstea Duminicii Sfintei Cruci și a praznicului Buneivestiri.

Încă din săptămâna precedentă, cei doi preoți ai parohiei, părintele Remus Căta și părintele Laurențiu Panciu, au poposit în Școala Generală Nr. 3 din localitate, pentru a spovedi prima grupă de copii, iar în săptămâna aceasta joi și vineri au spovedit cea de-a doua grupă, toți aceștia urmând să se împărtășească duminică. Împreună, preoți și copii, au alcătuit apoi un program catehetic, ce se va desfășura la Bunavestire.

Marți, 25 martie la sărbătoarea Buneivestiri, cu începere de la orele 17.00, în biserica parohială „Adormirea Maicii Domnului”, va debuta proiectul propus de parohia inițiatoare, în colaborare cu Centrul de tineret „Sf. M. Mc. Gheorghe” din Moldova Nouă și cu Parohia Pojejena. Acesta conține două momente de poezie dedicată copiilor, copilăriei și mamei, apoi un program de cântece prepascale, susținute de copii îmbrăcați în port popular.

La invitația părintelui paroh Remus Căta, la eveniment vor participa în mod special mamele și bunicile din parohie, părintele protopop Bogoliub Martinovici dar și alți părinți și credincioși din oraș. La final, toți copiii, vor primi diplome de participare, daruri din partea bisericii și alte surprize pentru cei mici. La manifestare va participa și poetul local Mihai Leonte, care va premia pe tinerii eseiști cu câte o carte de poezie, prilej cu care se va cinsti în mod festiv și Ziua internațională a poeziei.

Data: 21 martie 2014 • Vizualizări: 1108