Activitatea „Centrului de Igienă pentru Mamă şi Copil” în anul 2013

Activitatea „Centrului de Igienă pentru Mamă şi Copil” în anul 2013
„Centrul de Igienă pentru Mamă şi Copil” din cadrul Complexului de Servicii Sociale „Sfântul Vasile cel Mare” al Episcopiei Caransebeşului a avut o activitate bogată în anul 2013
„Centrul de Igienă pentru Mamă şi Copil” din cadrul Complexului de Servicii Sociale „Sfântul Vasile cel Mare” al Episcopiei Caransebeşului funcţionează din data de 10 mai 2006 şi are ca scop major prevenirea abandonării, neglijării şi abuzul asupra copiilor. Este un serviciu pentru prevenirea separării copilului de părinţii săi, de tip rezidenţial, organizat pe model familial, a cărui misiune este de a permite formarea, menţinerea şi întărirea legăturilor familiale, precum şi sprijinirea familiei pentru asumarea responsabilităţilor parentale.

În anul 2013, au beneficiat de serviciile „Centrului de Igienă pentru Mamă şi Copil” 11 mame cu 16 copii. Este singurul centru maternal funcţional din judeţul Caraş-Severin.

Hegedus Elena Karina – a stat o singură noapte. Băzăvan Mihaela – 15 ani, a venit de la Spitalul Municipal din Caransebeş. După patru luni a plecat la Reşiţa la fundatia Humanitas. Duica Ileana Mihaela – locuia în localitatea Iaz, a ajuns în centru în urma certurilor cu soţul ei. După douăzeci de zile a plecat la sora ei în Timişoara. Sălăşan Mărioara – în anul 2013 a fost găzduită nouă luni, s-a angajat la TMD Friction România, apoi s-a mutat în chirie. Ivan Mărioara- a stat trei ore. Pascu Lucica Maricica- nu avea spaţiu locativ , a stat trei luni apoi s-a mutat în chirie. Stancu Ionela – a stat şapte zile deoarece s-a certat cu sotul ei, în prezent lucrează ca menajeră în Caransebeş, a fost reinegrată familial. Alistari Georgeta – a venit însărcinată în luna a opta. A ajuns în centru în urma certurilor repetate cu concubinul. A stat în centru a stat două luni de zile, şi-a încredinţat copilul unui asistent maternal şi s-a mutat în Resita. Nicolae Luminita – a mai fost în centru, a stat cinci luni. De pe stradă a plecat înapoi pe stradă. Irimescu Maria – a locuit în centru trei luni . S-a certat cu concubinul ei , iar apoi a revenit la el. Ileana Ionela Mihaela – a stat trei zile, a fost reintegrată familial.

Pe perioada găzduirii în centrul maternal, cuplul mamă-copil a beneficiat de următoarele servicii: asigurarea hranei, menţinerea stării de sănătate, servicii de educaţie şi consiliere, servicii pentru dobândirea deprinderilor de viaţă independentă, servicii post-rezidenţiale, de integrare profesională, petrecerea timpului liber.

Data: 15 august 2014 • Vizualizări: 597