Activităţi cu tinerii în Episcopia Caransebeşului

Activităţi cu tinerii în Episcopia Caransebeşului
În perioada 28-31 martie, se desfăşoară în oraşul staţiune Băile Herculane o întâlnire de lucru a elevilor care fac parte din Consiliu Naţional al Elevilor
Autor: Serviciul Prezidial
Ziua de sâmbătă, 30 martie, a fost dedicată întâlnirii elevilor şi profesorilor participanţi cu Preasfinţitul Lucian, Episcopul Caransebeşului. Întânirea a avut loc în paraclisul mănăstirii cu hramurile „Naşterea Maicii Domnului” şi „Sfânta Mare Muceniţă Varvara” din staţiune.

Preasfinţitul Lucian, Episcopul Caransebeşului a precizat: „Am avut un dialog cu tinerii veniţi din toate judeţele ţării noastre şi care aparţin în mare majoritate Bisericii Ortodoxe Române. Ne-au adresat anumite întrebări, le-am adresat şi noi întrebări şi cred că a fost o întâlnire folositoare şi pentru ei dar şi pentru noi. Cred că aceste întâlniri cu tinerii sunt benefice şi organizatorii au insistat foarte mult ca pe lângă celelalte activităţi, şedinţele de lucru pe care le au în aceste zile petrecute la Herculane, să aibe loc şi această întâlnire duhovnicească chiar în paraclisul aşezământului monahal de la Băile Herculane. Ne-am bucurat să-i avem ca oaspeţi pe toţi aceşti tineri din ţara noastră, reprezentanţii elevilor din toate judeţele României şi credem că hotărârile pe care ei le-au luat vor purta şi amprenta discuţiilor care noi le-am avut astăzi în această biserică şi îşi vor da concursul ca hotărârile lor să fie în concordanţă cu învăţătura Bisericii noastre”.

„Suntem la Băile Herculane şi pentru că Herculane este o zonă deosebit de frumoasă şi deosebit de importantă ca spiritualitate, am încercat să îmbinăm utilul cu plăcutul şi am propus reprezentanţilor elevilor să avem o întâlnire aici la mănăstire cu ierarhul locului, Preasfinţitul Lucian, care a fost foarte deschis şi a răspuns imediat invitaţiei noastre. Iniţiativa am reuşit să o punem în practică iar tinerii au foarte deschişi şi direcţi. Întâlnirea a fost extraordinar de benefică, în care Ierarhul a reuşit să dialogheze foarte direct şi eu cred că şi răspunsurile elevilor au venit foarte tranşante atât în ceea ce priveşte predarea religiei în şcoală cât şi în problematica violenţei în şcoli”, a mărturisit Romeo Moşoiu, consilier al ministrului Educaţiei.

Ierarhul a rostit o scurtă meditaţie şi o rugăciune de binecuvântare pentru elevii, profesorii şi însoţitorii lor. La final toţi cei prezenţi au primit din partea Ierarhului daruri constând în icoane şi cărţi de rugăciuni.


Data: 31 martie 2013 • Vizualizări: 721