Activităţi cultural-misionare în Valea Almăjului

Activităţi cultural-misionare în Valea Almăjului
Sâmbătă, 5 mai, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, a participat la serie de activităţi cultural-misionare oraganizate în Valea Almăjului
Autor: Serviciul Cultural
Sâmbătă, 5 mai, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, a binecuvântat lucrările de amenajare a casei parohiale din Şopotul Nou. Casa parohială a fost refăcută în totalitate, atât în interior cât şi în exterior.

În continuare, Chiriarhul a oficiat în biserica parohială cu hramul „Sfântul Apostol Toma”, o slujbă de pomenire a protopopului Gheorghe Ţunea, fiu al satului Şopotu Nou. După slujbă a avut loc dezvelirea plăcii comemorative în cinstea protopopului Gheorghe Ţunea. În cadrul manifestării a avut loc decernarea titlului de cetăţean de onoare al comunei Şopotul Nou, Preasfinţitului Părinte Episcop Lucian. Apoi, Întâistătătorul eparhiei a participat la Simpozionul internaţional „Oameni de seamă ai Banatului ”, organizat de şcoala generală din Şopot, în cadrul căruia Preasfinţia Sa a susţinut comunicarea „Episcopul Iosif Badescu- exponent de seamă al Văii Almăjului”.

De asemenea, Chiriarhul însoțit de domnul primar au vizitat sanțierul bisericii în construcție din filia Stăncilova, Parohia Șopotul Nou.

Data: 7 mai 2012 • Vizualizări: 708