Activităţi misionare în Protopopiatul Caransebeş

Activităţi misionare în Protopopiatul Caransebeş

Album foto
Miercuri, 21 martie, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, a interprins activităţi misionare în Protopopiatul Caransebeş
Autor: Serviciul Prezidial
Miercuri, 21 martie, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, a intreprins activităţi misionare în Protopopiatul Caransebeş. Astfel, a sfinţit Centrul de zi pentru copiii din cadrul Complexului de servicii sociale „Sfântul Vasile cel Mare” din Caransebeş, apoi a oficiat Taina Sfântului Maslu în Căminul pentru persoane vârstnice „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”din Caransebeş şi în Căminul pentru persoane vârstnice din localitatea Sacu.

În ultima perioadă aşezământul social a suferit ample lucrări de renovare, îmbunătăţire şi dotare, lucrări realizate în urma unui parteneriat încheiat între Episcopia Caransebeşului şi o fundaţie caritabilă din Olanda. „Centrul de zi este un serviciu pentru protecţia copilului a cărui misiune este de a preveni abandonul şi instituţionalizarea copiilor, prin asigurarea pe timpul zilei a unor activităţi de îngrijire, educaţie, recreere, socializare, consiliere, dezvoltare a deprinderilor de viaţă independentă, orientare şcolară pentru copii, cât şi a unor activităţi de sprijin, de consiliere şi educare pentru părinţii sau reprezentanţii legali, precum şi pentru alte persoane care au în îngrijire copii. Beneficiarii direcţi ai centrului sunt copiii preşcolari şi şcolari care provin din familii defavorizate, din familii aflate în risc de abandon, de neglijare, precum şi din familiile monoparentale”, ne-a mărturisit părintele Călin Ianchiş, consilierul social-misionar al Episcopiei Caransebeşului.

În continuare, Chiriarhul a săvârşit Taina Sfântului Maslu la Căminul pentru persoane vârstnice „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”din Caransebeş. La slujbă au participat bătrânii asistaţi, beneficiarii Centrului de urgenţă pentru persoanele fără de adăpost, precum şi conducerea şi personalul administrativ al aşezământului social. Toţi cei prezenţi au primit din Ierarhului iconiţe şi volumul „Sfinţii Tămăduitori şi Doctori fără de arginţi”.

În cursul serii, Chiriarhul a săvârşit Taina Sfântului Maslu la Căminul pentru persoane vârstnice din localitatea Sacu. La slujbă au participat autorităţi locale, conducerea şi personalul deservent, bătrânii asistaţi, precum şi credincioşi din parohie.

Preasfinţitul părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, a declarat: „Cu ajutorul lui Dumnezeu şi în această zi am săvârşit Taina Sfântului Maslu în Căminul pentru persoane vârstnice „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Caransebeş şi în Căminul pentru persoane vârstnice din localitatea Sacu. Înainte de săvârşirea Tainei Sfântului Maslu, în aceste două aşezăminte sociale, am binecuvântat Complexul de servicii sociale „Sfântul Vasile cel Mare” al Episcopiei Caransebeşului, care în ultima perioadă de timp a fost renovat şi îmbunătăţit. Aşezământul social „Sfântul Vasile cel Mare” din Caransebeş are mai multe ramuri de activitate, astfel, peste cincizeci de copii beneficiază de serviciile Centrului de zi, totodată, avem proiectul Centrul de igienă pentru mamă şi copil şi alte servicii sociale pe care încercăm să le dezvoltăm în acest complex. Ne-am bucurat, atât aici la Caransebeş la azilul de bătrăni, cât şi la Sacu, de prezenţa tuturor beneficiarilor din aceste aşezăminte sociale, dar şi de prezenţa angajaţilor şi ostenitorilor la Taina Sfântului Maslu, astfel încât, bucuria a fost deplină, pentru că într-adevăr am văzut că oamenii, credincioşii noştri, sunt dornici de rugăciune şi dornici de a fi împreună la rugăciunile Bisericii”.

În perioada următoare Chiriarhul va oficia Taina Sfântului Maslu şi în alte spitale şi aşezăminte sociale din tot cuprinsul Eparhiei Caransebeşului, încercând astfel să fie prezent în mijlocul credincioşilor pentru a le oferi alinare şi mângâiere sufletească.Data: 22 martie 2012 • Vizualizări: 867