Activităţi pastoral-misionare în Valea Caraşului

Activităţi pastoral-misionare în Valea Caraşului

Album foto
Marţi, 27 martie, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului a inaugurat şi sfinţit Centrul de zi pentru copii „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Anina
Autor: Serviciul Prezidial
Marţi, 27 martie, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului a inaugurat şi sfinţit Centrul de zi pentru copii „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Anina, în prezenţa autorităţilor locale şi a preoţilor parohi din Anina. Centrul de zi „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” a fost realizat printr-un parteneriat între Episcopia Caransebeşului, Parohia „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena ” şi Primăria Anina.

În continuare, Chiriarhul a săvârşit la Centrul pentru persoane vârstnice din Anina rugăciuni de dezlegare şi sănătate. De asemenea a fost binecuvântată capela cu hramul „Buna Vestire” din incinta aşezământului, recent amenajată. La slujbă au participat autorităţi locale, personalul deservent, bătrânii asistaţi şi credincioşi din parohiile oraşului Anina.

La ceas de seară, Ierarhul a săvârşit Taina Sfântului de obşte în capela cu hramul „Sfântul Vasile cel Mare” din incinta Spitalului Marila. La slujbă au participat conducerea spitalului, cadre medicale precum şi numeroşi pacienţi. Toţi cei prezenţi au primit din partea Chiriarhului, iconiţe şi volumul „Sfinţii Tămăduitori şi Doctori fără de arginţi”.

Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian a subliniat: „În săptămâna a cincea a Postului Mare, cu ajutorul lui Dumnezeu, am reuşit să poposim duhovniceşte în trei aşezăminte sociale de pe raza eparhiei noastre şi în mod special ne referim la două aşezăminte sociale din Anina Centrul de zi pentru copii <> şi Centrul pentru persoane vârstnice din Anina. Centrul de zi pentru copii <> care astăzi s-a inaugurat şi s-a binecuvântat este un aşezământ social pe care parohiile din Anina l-au amenajat în parteneriat cu primăria oraşului Anina. Beneficiază de serviciile sociale ale acestui centru de zi aproximativ 30 de copii. Tot astăzi am binecuvântat o capelă cu hramul Buna Vestire în cadrul azilului de bătrâni din Anina după care am citit rugăciuni de dezlegare pentru sănătate şi binecuvântare a tuturor beneficiarilor de servicii sociale din acest aşezământ. În încheierea zilei am oficiat Taina Sfântui Maslu în capela sanatoriului de la Marila închinată Sfântului Vasile cel Mare. La Taina Sfântului Maslu au participat preoţi de pe raza protopopiatului Oraviţa, cadre medicale din acest sanatoriu şi foarte mulţi bolnavi care beneficiază de serviciile medicale din acest spital. Iată, în săptămâna a cincea a Marelui Post am socotit de bine să poposim în oraşul Anina şi în spitalul-sanatoriu de la Marila pentru a alina şi în aceste locuri suferinţele bolnavilor, suferinţele asistaţilor şi pentru a veni în ajutorul cadrelor medicale care ne-au primit cu mare bucurie considerând cu toţii că doctorul suprem al sufletelor şi al trupurilor noastre preamilostivul Dumnezeu”.

În perioada următoare vor fi cercetate şi celelalte aşezăminte social-medicale de pe raza Protopopiatului Oraviţa.Data: 28 martie 2012 • Vizualizări: 939