Activităţi social-culturale în Episcopia Caransebeşului

Activităţi social-culturale în Episcopia Caransebeşului
Luni, 1 octombrie, „Centrul de Zi pentru copii”, din cadrul Complexului de Servicii Sociale „Sfântul Vasile cel Mare” din Caransebeş. Totodată, a fost sărbătorită Ziua internaţională a persoaneler vârstnice
Autor: Serviciul Social-Misionar
Luni, 1 octomrie, „Centrul de Zi pentru copii”, din cadrul Complexului de Servicii Sociale „Sfântul Vasile cel Mare” din Caransebeş şi-a redeschis porţile. De asemenea, în aşezămintele sociale dedicate persoanelor vârstnice din judeţul Caraş-Severin a fost sărbătorită Ziua internaţională a persoaneler vârstnice.

Pr. misionar Augustin Bobean a oficiat, în deschiderea festivităţii, o slujbă de Te-Deum la care au participat copiii care beneficiază de asistenţă, cadrele didactice, precum şi personalul administrativ. La eveniment au fost prezenţi pr. Vasile Ianchiş, consilierul social-misionar al Episcopiei Caransebeşului şi pr. Liviu Drăgan, protopopul Caransebeşului.

„Centrul de Zi pentru copii”, din cadrul Complexului de Servicii Sociale „Sfântul Vasile cel Mare” din Caransebeş, primeşte anul acesta 50 de copii din ciclul primar. Aceştia vor petrece timpul liber într-un mod plăcut, într-un climat sigur şi modern, unde calmul şi buna dispoziţie sunt la loc de cinste sub atenta supraveghere a personalului calificat. Centrul de zi este un serviciu pentru protecţia copilului a cărui misiune este de a preveni abandonul şi instituţionalizarea copiilor prin asigurarea pe timpul zilei a unor activităţi de îngrijire, educaţie, recreere-socializare, consiliere, dezvoltare a deprinderilor de viaţă independentă, orientare şcolară pentru copii, cât şi pentru părinţii sau reprezentanţii legali, precum şi pentru altor persoane care au în îngrijire copii.

Ziua internaţională a persoaneler vârstnice

Căminul pentru persoanele vârstnice „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Caransebeş şi Căminul pentru persoanele vârstnice din localitatea Sacu, judeţul Caraş-Severin, au sărbătorit ieri, 1 octombrie, Ziua internaţională a persoaneler vârstnice. La eveniment au participat autorităţi centrale, judeţene şi locale, cadre militare, beneficiarii aşezămintelor sociale, conducearea unităţilor, precum şi personalul administrativ. Din partea Eparhiei Caransebeşului au fost prezenţi pr. Vasile Ianchiş, consilierul social-misionar al Episcopiei Caransebeşului şi pr. Liviu Drăgan, protopopul Caransebeşului, care au transmis cuvântul de binecuvântare al Preasfinţitului Lucian, Episcopul Caransebeşui.

Pentru a marca acestă importantă zi, au fost organizate numeroase momente artistice susţinute de către copii de la Centrul de Plasament „Speranţa” din Reşiţa, de către elevi de la Şcoala Generală cu clasele I-VIII din Sacu, de către formaţia de dansuri populare a Casei de Cultură „George Suru” din Caransebeş, formaţia populară Ilia Constantinovici din Moldova Nouă, precum şi fanfara militară din Timişoara. Ambele aşezăminte sociale sunt sprijinite de către Consiliul Judeţean Caraş-Severin.

Copiii din Bocşa aduc bucurie vârsticilor

Şi vârstincii de la Căminul pentru persoanele vârstnice din localitatea Bocşa, s-au bucurat de acestă frumoasă zi, primind în mijlocul lor copiii de la Şcoala Gimnazială Speciala "Christiana" din Bocşa, însoţiţi de dascălii Liana Ferciug, Mirela Olan, Delia Marcu şi de pr. paroh Silviu Ferciug.„A fost o zi minunată, ne-am simţit ca într-o familie mai mare, unită prin iubire şi milostenie, bunătate şi credinţă, har şi lumină. Ajunşi în şcoală, copii simţeau nevoia să povestească şi altor colegi despre „bunicii” pe care i-au întâlnit, fiind mişcaţi de suferinţa genereaţiei vârstei a treia”, ne-a mărturisit Liana Ferciug.

Elevii au împărţit felicitări cu mesajul „La mulţi ani!” şi urări de sănătate, au dăruit, din puţinul lor, dulciuri şi prin simpla lor prezenţă au trasmis vârstnicilor speranţă şi încredere, cu toate că unii dintre ei nu mai au aparţinători. Cu toţii s-au rugat pentru iertarea păcatelor, pentru alinarea suferinţei, pentru har şi binecuvântare de la Dumnezeu.

Data: 2 octombrie 2012 • Vizualizări: 849