Admitere la Seminarul Teologic din Caransebeș

Admitere la Seminarul Teologic din Caransebeș
Miercuri, 27 mai, la Seminarul Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș a avut loc admiterea pentru cei ce doresc să urmeze cursurile acestei prestigioase şcoli de învăţământ teologic
Autor: Serviciul Prezidial
Miercuri, 27 mai, la Seminarul Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș a avut loc admiterea pentru cei ce doresc să urmeze cursurile acestei prestigioase şcoli de învăţământ teologic. Examenul propriu-zis a fost precedat de vizita medicală a candidaţilor, continuând cu verificarea cunoştinţelor religioase şi aptitudinilor specifice profilului teologic- ortodox. Prima probă a constat în examinarea aptitudinilor muzicale, iar cea de-a doua în verificarea cunoştinţelor religioase prin examen scris. Comisia, formată din părinţii profesori de la Seminar, a fost prezidată de Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului.

„Ne bucurăm că în anul acesta la examenul de admitere s-au înscris 31 de candidați, toți fiii Eparhiei Caransebeșului. O altă bucurie este prilejuită de faptul că tinerii ce s-au înscris la concursul de admitere au prezentat referințe foarte bune din partea preoților parohi și a profesorilor de religie, referințe dublate de rezultate școlare, chiar și excepțional-pozitive. Trebuie să amintim că din anul acesta școlar, Seminarul din Caransebeș școlarizează și fete, iar la examenul de admitere, între cei înscriși s-au aflat și 9 domnișoare”, a arătat părintele Daniel Alic, consilier cultural al Episcopiei Caransebeșului.

Odată cu reactivarea Episcopiei Caransebeşului, în anul 1865, când reşedinţa acesteia se restabileşte la Caransebeş, prin hotărârea Consistoriului din 23 septembrie 1865, se transferă aici, secţia românească a Şcolii Clericale din Vârşeţ. Din momentul transferării şi până în prezent, în viaţa acestei şcoli s-au înregistrat numeroase şi remarcabile evenimente ce şi-au pus pecetea, într-o formă sau alta, asupra desfăşurării învăţământului teologic. De la inaugurarea cursurilor teologice, (1/13 noiembrie 1865) şi până în prezent, învăţământul teologic caransebeşean a stat sub oblăduirea unor remarcabile personalităţi ale spiritualităţii şi culturii naţionale, în frunte cu episcopul Ioan Popasu (1865-1889), întemeietorul institutului teologic.

Data: 27 mai 2015 • Vizualizări: 1147