Admitere la Seminarul Teologic din Caransebeș

Admitere la Seminarul Teologic din Caransebeș
La Seminarul Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș, o școală cu vocație și tradiție a învățământului teologic, a avut loc astăzi examenul de admitere
Autor: Serviciul Cultural
La Seminarul Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș, o școală cu vocație și tradiție a învățământului teologic, a avut loc astăzi examenul de admitere. Cei 27 de candidați au fost examinați de către comisia formată din părinții profesori de la Seminarul Teologic, prezidată de Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului.

Examenul de admitere a debutat cu vizita medicală, iar apoi elevii au susținut proba orală ce a constat din verificarea dicției și a aptitudinilor muzicale, urmând ca vineri să susțină proba scrisă la disciplina Religie.

„Ne bucurăm că și în acest an am avut înscriși un număr însemnat de candidați ceea ce înseamnă că școala noastră este luată în calcul de elevii de gimnaziu în ceea ce privește continuarea studiilor lor. Elevii care aleg Seminarul Teologic studiază aici discipline de specialitate ce ajută în viitor să urmeze Facultatea de Teologie și să-și păstreze identitatea ortodoxă, precum și multe discipline laice ce le dezvoltă orizontul de cunoaștere și le formează o cultură umanistă”, a subliniat părintele profesor Rusalin Isac, directorul Seminarului Teologic din Caransebeș.

Mergând pe firul istoriei, învăţământul teologic din Caransebeş a rămas o constantă bine definită a Banatului Montan, chiar şi atunci când activitatea Episcopiei din Caransebeş a fost suspendată de regimul comunist. Deşi învăţământul teologic propriu-zis a luat fiinţă şi s-a organizat în Caransebeş odată cu reînfiinţarea Episcopiei Caransebeşului sub ierarhie română, în anul 1865, există totuşi indicii sigure că Biserica Ortodoxă Română de pe aceste meleaguri nu a fost lipsită de-a lungul vremii de posibilitatea de a-şi forma mereu slujitori ai Sfintelor Altare.

Data: 16 mai 2018 • Vizualizări: 1103