Adunarea anuală a centrelor de tineret din Episcopia Caransebeșului

Adunarea anuală a centrelor de tineret din Episcopia Caransebeșului

Album foto
Membrii centrelor de tineret din Episcopia Caransebeșului s-au întâlnit în după-amiaza zilei de joi, 4 decembrie, pentru a prezenta bilanțul activităților desfășurate în perioada anului 2014
Autor: Serviciul Prezidial
Membrii centrelor de tineret din Episcopia Caransebeșului s-au întâlnit în după-amiaza zilei de joi, 4 decembrie, pentru a prezenta bilanțul activităților desfășurate în perioada anului 2014. Evenimentul s-a desfășurat în Sala de festivități „Episcop Elie Miron Cristea” a Centrului Eparhial, în prezența Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului. La manifestare au participat reprezentanți dintre copii, membrii ai centrelor de tineret, însoțiți de coordonatorii lor. Au fost prezenți de asemenea și părinți a căror copii sunt implicați în activitățile centrelor de tineret, cadre didactice, voluntari care iau parte la educarea tinerei generații.

Copiii și tinerii formați pentru viitorul bisericii noastre

În prima parte a serii au fost prezentate printr-un material expus în format media, activități pe care membrii centrelor de tineret le-au desfășurat în anul 2014. Ca o completare a celor expuse, în cea de-a doua parte, fiecare centru de tineret și-a exprimat printr-un reprezentant dintre copii și un coordonator unele dintre momentele mai speciale întreprinse de-a lungul anului.

„După un an de muncă și rugăciune ne-am reunit la Centrul eparhial pentru a trage concluziile și bineînțeles pentru a ne face împreună planurile, proiectele pentru anul 2015, anul misiunii în parohie și mănăstire. De doi ani în Episcopia noastră s-a intensificat această lucrare cu tinerii și de aceea credem că tinerii care se formează în aceste centre misionare vor fi credincioșii bisericii noastre de mâine și apărătorii credinței noastre”, a arătat Preasfințitul Părinte Lucian.

Recompensă și motivare pentru copii și tineri

La final ierarhul a răsplătit munca membrilor de tineret oferindu-le diplome de merit tuturor, iar cei mai activi și mai implicați în această lucrare extraordinară au primit și plachete de merit și diplome de excelență, adăugându-li-se și sume de bani. La rândul lor și copiii au adus Preasfințitului Lucian daruri din roadele muncii lor.

„Pe de o parte ne-am întâlnit să premiem cele mai bune și cele mai active centre de tineret din eparhia noastră, iar pe de altă parte a fost o reuniune de familie, deoarece pe lângă copiii prezenți am avut în seara aceasta și pe părinții lor, o verigă foarte importantă pe care noi ca biserică o tratăm ca atare. Ne bucurăm că au fost prezenți toți actorii importanți în lucrarea cu tânăra generație, adică acest parteneriat strategic biserică, școală și familie”, a subliniat părintele Mihai Ciucur, coordonatorul Departamentului de tineret al Episcopiei Caransebeșului.

În încheiere toți cei prezenți au primit din partea Preasfințitului Lucian daruri, iar în continuare pentru a se încununa bucuria serii, dar și pentru a marca perioada în care ne aflăm, s-a cântat de către toți colindul sfânt și bun „O ce veste minunată”.

În Episcopia Caransebeșului funcționează cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian 12 centre de tineret atât în mediul urban, cât și în mediul rural și ele au menirea de a-i apropia pe copii și tineri mai mult de Dumnezeu și de a dezvolta în inimile lor valorile moral-creștine.


Data: 5 decembrie 2014 • Vizualizări: 1093