Adunarea Eparhială a Episcopiei Caransebeșului

Adunarea Eparhială a Episcopiei Caransebeșului

Album foto
La Centrul eparhial din Caransebeș s-a desfășurat sâmbătă, 6 februarie, lucrările Adunării Eparhiale ale Episcopiei Caransebeșului
Autor: Serviciul Prezidial
La Centrul eparhial din Caransebeș s-a desfășurat sâmbătă, 6 februarie, lucrările Adunării Eparhiale ale Episcopiei Caransebeșului. Ședința ce a avut loc în Sala de festivități „Episcop Elie Miron Cristea” a fost precedată de o slujbă de Te Deum oficiată de către un sobor de preoți, în prezența Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului. Membrii forului deliberativ eparhial au asistat în continuare la prezentarea raportului general al Consiliului Eparhial pe anul 2015, prezentat de către părintele Alin Câmpean, consilier administrativ-bisericesc al eparhiei.

După prezentarea raportului, preşedintele Adunării, Preasfinţitul Părinte Lucian, a împărţit celor cinci comisii de lucru rapoartele sectoarelor administraţiei eparhiale spre a fi dezbătute şi elaborate procesele-verbale cu propuneri pentru anul 2016.

Comisiile de lucru s-au retras pentru dezbateri, iar la reunirea în plen membrii Adunării Eparhiale au ratificat hotărârile propuse de comisiile de specialitate. Preşedintele Adunării a supus la vot toate cele discutate precum şi deciziile consemnate în scris pe care Adunarea le-a votat în unanimitate.

În baza propunerilor comisiilor permanente, plenul adunării eparhiale a adoptat hotărâri menite să dezvolte activitatea eparhiei în toate sectoarele de activitate în anul 2016, avându-se în vedere necesitatea de promovare prin toate mijloacele și la toate nivelurile rolul Bisericii în societate. Adunarea Eparhială este organismul deliberativ pentru toate problemele administrative, culturale, social-filantropice, economice şi patrimoniale ale unei eparhii.


Data: 6 februarie 2016 • Vizualizări: 880