Ajutoare pentru frații afectați de inundații din Serbia

Ajutoare pentru frații afectați de inundații din Serbia
În perioada 21-30 mai 2014, Episcopia Caransebeșului organizează o colectă pentru frații români și sârbi afectați de inundații
Autor: Serviciul Prezidial
Urmare catastrofei produsă de inundaţiile recente din Serbia, Episcopia Caransebeşului, cu sprijinul D-nei dr. Liubiţa Raichici, membră a comunităţii sârbeşti din România, organizează o colectă de ajutoare umanitare pentru localităţile sinistrate din ţara vecină.

Între cei afectaţi de revărsarea apelor se numără şi câteva comunităţi româneşti, care, prin tradiţie istorică, au fost în grija spirituală a Episcopiei Caransebeşului până în anul 1949. Cu gândul la fraţii români şi la fraţii ortodocşi sârbi, confruntaţi cu cele mai grave inundaţii din ultimii 120 de ani, Eparhia Caransebeșului roagă pe bunii credincioşi să contribuie, după putere, la alinarea suferinţelor celor aflaţi în mare nevoie.

Ajutoarele care se doresc trimise în Serbia sunt articole de strictă necesitate: hrană, îmbrăcăminte şi produse pentru igienă. Prin urmare, la bisericile parohiale şi mănăstireşti din Episcopia Caransebeşului, în perioada 21-30 mai 2014, se vor colecta următoarele: apă plată, alimente neperisabile, hrană pentru bebeluşi, scutece de unică folosinţă pentru copii şi adulţi, articole de igienă personală (pastă de dinţi, șervețele dezinfectante, săpun, şampon), lenjerie de corp, ciorapi, prosoape, pături, soluţii pentru curăţare şi dezinfecţie.

„Având în vedere relațiile de vecinătate și bună frățietate dintre România și Serbia, la care se adaugă și oblăduirea spirituală a Bisericii Ortodoxe Române, pentru românii din Banatul sârbesc, Episcopia Caransebeșului a inițiat această colectă de ajutorare a fraților sârbi și români din țara vecină. Am socotit de bine ca în locul unei colecte în bani, să organizăm una în produse de strictă necesitate, alimentele neperisabile și celelalte lucruri fiind mult mai necesare pentru alinarea suferințelor celor aflați în mare nevoie. În această perioadă în bisericile din Eparhia noastră se vor oficia rugăciuni pentru cei năpăstuiți, dar și pentru donatori”, a subliniat părintele dr. Daniel Alic, consilier cultural al Episcopiei Caransebeșului.

După colectare, aceste ajutoare se vor centraliza la nivelul judeţului, apoi vor fi trimise în regiunile afectate.

Data: 22 mai 2014 • Vizualizări: 1414