Ajutoare pentru sinistrații din Episcopia Caransebeșului

Ajutoare pentru sinistrații din Episcopia Caransebeșului

Album foto
O delegație a Episcopiei Caransebeșului a mers în localitățile cele mai afectate de inundațiile din ultima vreme și a împărțit produse și bani celor care au avut de suferit în urma revărsării apelor
Autor: Serviciul Social-Misionar
În urma campaniei „Solidari cu familiile sinistrate din Oltenia”, inițiată de Patriarhia Română și Televiziunea Română, Episcopia Caransebeşului a organizat în această perioadă a Postului Adormirii Maicii Domnului o colectă de produse neperisabile (ulei, orez, zahăr, făină albă, făină mălai, paste făinoase, conserve diverse) destinată persoanelor afectate de inundaţii în judeţul Caraş-Severin dar şi în judeţele din sudul ţării.

Astfel cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, o delegație a Centrului Eparhial a mers în localitățile cele mai afectate de inundații împărțind produsele colectate celor care au avut de suferit în urma revărsării apelor. Familiilor mai afectate li s-a oferit și sprijin financiar, venit cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, din partea Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Transportul umanitar a ajuns în localitățile: Secășeni, Forotic, Surducu Mare, Berzovia și Gherteniș din Protopopiatul Reșița, județul Caraș-Severin. „Acest ajutor este foarte important pentru familiile afectate și vine să arate încă o dată interesul pe care Biserica îl manifestă față de semeni. Am reușit să ajungem la toate gospodăriile afectate din aceste localități, iar cei pe care i-am cercetat au fost recunoscători și pot spune că au fost surprinși că Biserica își arată interesul nu doar în ceea ce privește rugăciunea, dar în a-i ajuta și material. Se plinește una din vocațiile și chemările Bisericii și ale noastre a slujitorilor, aceea misionară și social-filantropică, care ne unește pe toți în aceste momente”, a subliniat părintele Mihai Ciucur, inspector social-misionar al Episcopiei Caransebeșului.

În urma inundațiilor din sudul țării au fost afectate 185 de localități din județele Gorj, Vâlcea, Argeș Olt și Teleorman, peste 1180 de persoane au fost evacuate, 4 persoane sunt dispărute, o persoană a murit, aproape 100 de locuințe sunt distruse, peste 2000 de case sunt inundate, iar peste 3500 de anexe gospodărești au fost avariate sau distruse. În județul Caraș-Severin în urma precipitaţiilor abundente au fost afectate 23 de localităţi şi au avut de suferit 190 de gospodării.

Data: 11 august 2014 • Vizualizări: 1064