„Alaiul colindătorilor” în Episcopia Caransebeșului

„Alaiul colindătorilor” în Episcopia Caransebeșului

Album foto
În Duminica dinaintea Nașterii Domnului, la orele serii, a avut loc în catedrala episcopală „Învierea Domnului” din Caransebeş tradiţionala manifestare „Alaiul colindătorilor”
Autor: Serviciul Prezidial
În Duminica dinaintea Nașterii Domnului, la orele serii, a avut loc în catedrala episcopală „Învierea Domnului” din Caransebeş tradiţionala manifestare „Alaiul colindătorilor”, aflată la a VII-a ediţie. Paisprezece cete de colindători din mai multe zone ale eparhiei au colindat pe cei prezenţi, veniţi în număr mare, în catedrala din Caransebeş.

La manifestare a participat Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, alături de membrii Permanenţei Consiliului Eparhial, chiriarhul oferind daruri tuturor colindătorilor. În fiecare an, această manifestare primeşte amploare, de fiecare dată cetele de colindători fiind tot mai numeroase.

Iniţiatorul manifestării este Preasfinţitul Părinte Lucian, care participă în fiecare an, în Duminica dinaintea Naşterii Domnului, la acest alai al colindului românesc. „Cu ajutorul lui Dumnezeu, de când s-a târnosit această catedrală, în Duminica dinaintea Nașterii Mântuitorului, am inițiat acest alai al colindătorilor, la care participă coruri bisericești din toate zonele județului Caraș Severin, care vin să colinde pe soleea acestei catedrale. Mulțimim tuturor elor care s-au ostenit să vină, mulțumim dirijorilor și preoților, care încearcă să țină această tradiție, specifică zonei Banatului și specifică Patriarhiei Române”, a precizat Preasfințitul Părinte Lucian.


Data: 23 decembrie 2013 • Vizualizări: 1162