„Alaiul colindătorilor” la Catedrala episcopală din Caransebeș

„Alaiul colindătorilor” la Catedrala episcopală din Caransebeș

Album foto
În Duminica dinaintea Nașterii Domnului credincioșii Catedralei episcopale „Învierea Domnului” și „Sf. Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeş s-au bucurat de prezența Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, în mijlocul lor
Autor: Serviciul Prezidial
În Duminica dinaintea Nașterii Domnului credincioșii Catedralei episcopale „Învierea Domnului” și „Sf. Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeş s-au bucurat de prezența Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, în mijlocul lor. Cu această ocazie ierarhul, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi a săvârșit Sfânta Liturghie. În cadrul Sfintei Liturghi foarte mulți credincioși s-au împărtășit cu Sfintele Taine. Răspunsurile liturgice au fost date de Corul Catedralei „Învierea Domnului”.

La orele serii pe soleea Catedralei episcopale a avut loc tradiţionalul concert de colinde „Alaiul colindătorilor”. Evenimentul ajuns la cea de-a VIII-a ediție a adunat șaptesprezece cete de colindători din mai multe zone ale eparhiei. Manifestarea s-a bucurat de prezența Preasfinţitului Părinte Lucian, alături de membrii Permanenţei Consiliului Eparhial. Colindătorii veniți la Caransebeș s-au bucurat de un numeros auditoriu care a ascultat cu entuziasm mesajul transmis de colindul românesc. Toți colindătorii au fost răsplătiți de către chiriarh cu daruri și calendare.

„În acest an am primit multe cete de colindători veniți din toate zonele Banatului Montan, de pe Clisura Dunării, din zona Almăjului, din zona Oraviței și Aninei, din zona Reșiței și a Bocșei, dar și de pe Valea Bistrei și de pe Valea Timișului. Ne-am bucurat să-i primim pe colindătorii mari și mici, însoțiți de preoții parohi și bineînțeles dirijați cu măiestrie de profesori de religie, dar și de amatori, care sunt pasionați de muzica corală și de colindul strămoșesc. Îi felicităm pe toți și le dorim sărbători fericite și totodată le mulțumim că această tradiție implementată în Episcopia noastră de a ne aduna în Catedrala episcopală, ca să vestim Nașterea lui Hristos, continuă de câțiva ani buni”, a subliniat Preasfințitul Lucian.

De la an la an tot mai mulți colindători vin la Catedrala episcopală din Caransebeș să aducă vestea cea bună a Nașterii Mântuitorului.


Data: 21 decembrie 2014 • Vizualizări: 955