Alerg pentru spitalul copiilor

Alerg pentru spitalul copiilor

Album foto
Sâmbătă, 2 iulie, Centrul de voluntariat „Alexandra Florea” al Episcopiei Caransebeșului a organizat în Parcul Teiuș din municipiul Caransebeș, un eveniment caritabil, intitulat „Alerg pentru spitalul copiilor
Autor: Serviciul Social-Misionar
„Alerg pentru spitalul copiilor” a fost motto-ul celor care s-au adunat sâmbătă, 2 iulie, în Parcul Teiuș din municipiul Caransebeș pentru a participa la un cros caritabil organizat de Centrul de voluntariat „Alexandra Florea” al Episcopiei Caransebeșului. Evenimentul caritabil, la care au fost prezenţi mulţi tineri şi copii, dar şi adulţi, printre care s-au numărat şi autorităţile locale, şi-a propus strângerea de fonduri pentru construirea primului spital de oncologie pediatrică din România, spital ce se va construi la București.

Printre alergători s-au numărat şi părinţi care au venit cu bebeluşi astfel că cea de-a doua parte a crosului a constat din alergarea copiilor foarte mici însoţiţi de părinţi, precum şi de mame care au purtat bebeluşii în cărucioare.

Caransebeșul se alătură, astfel, celorlalte 12 orașe participante care, printr-o alergare simbolică, plănuiește să strângă atât o sumă de bani care să aducă mai aproape de realitate posibilitatea tratării copiilor bolnavi de cancer în țara noastră, dar și rugăciuni prin care să îi cerem lui Dumnezeu să binecuvânteze acest cros al inimilor, astfel încât să aducă lumina credinței și speranța vindecării în sufletele celor ce nădăjduiesc în El.

Primul centru medical independent de oncologie și hematologie pediatrică din România se dorește a fi construit doar din fonduri private, adunați în timp de 3 ani, suma estimată fiind de 80.000.000 lei. Asta ar însemna ca, fiecare român care trăiește în ţară, să doneze 1 leu, o dată la 9 luni, sau 4 lei în total. Spitalul va fi deţinut şi operat de o fundaţie, în Bucureşti, el va avea 50 de paturi, 2 săli de operaţie complet echipate, secţie de radioterapie și secţie de transplant medular.


Data: 2 iulie 2016 • Vizualizări: 393