Alinare sufletească pentru copiii din Spitalul Municipal Caransebeş

Alinare sufletească pentru copiii din Spitalul Municipal Caransebeş
Miercuri, 14 decembrie o delegaţie a Episcopiei Caransebeşului a cercetat copiii internaţi la noua secţie de pediatrie, precum şi bolnavii de la secţia de chirurgie a Spitalului Municipal Caransebeş.
Autor: Servicul social-misionar
Miercuri, 14 decembrie, cu binecuvântarea şi purtarea de grijă a Preasfinţitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, o delegaţie a Episcopiei Caransebeşului condusă de părintele Călin Vasile Ianchiş, consilierul social-misionar al Eparhiei Caransebeşului, a cercetat copiii internaţi la noua secţie de pediatrie, precum şi bolnavii de la secţia de chirurgie a Spitalului Municipal Caransebeş.

Părintele consilier Călin Ianchiş, însoţit de dl. dr. Borcean Gheorghe, managerul Spitalului Municipal Caransebeş, de corul preoţilor Episcopiei Caransebeşului şi de părintele Luca Popovici, preot misionar la biserica „Sfântul Evanghelist Luca” din incinta Spitalului Municipal Caransebeş, au adus alinare sufletească prin vestirea Naşterii Mântuitorului Iisus Hristos şi prin daruri.

Din partea Episcopiei Caransebeşului copiii de la secţia de pediatrie şi pacienţi internaţi de la secţia de chirurgie au primit calendare, iar din partea bisericii „Sfântul Evanghelist Luca” din incinta Spitalului Municipal Caransebeş, copiii au primit pacheţele cu dulciuri. De asemenea, corul preoţilor Eparhiei Caransebeşului a adus mângâiere sufletească celor aflaţi în spital prin colindele strămoşeşti.

„Din iniţiativa Preasfinţitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, în preajma sfintelor sărbători, părintele Călin Ianchiş, consilierul social-misionar al Episcopiei Caransebeşului, înconjurat de corul preoţilor Episcopiei Caransebeşului, s-au aflat în mijlocul copiilor de la secţia de pediatrie a spitalului, unde au colindat şi împărţit acestora pacheţele cu dulciuri. Biserica noastră, situată în curtea Spitalului Municipal Caransebeş, este deschisă de dimineaţa până seara, în aceasta toţi creştinii, atât cei aflaţi în suferinţă, cei care sunt internaţi în spital, dar şi cadrele medicale pot intra pentru a participa la rugăciune şi la slujbele bisericii. Noi ne bucurăm de această vizită şi ne bucurăm de fiecare dată când cineva îi cercetează şi aduce mângâierea bolnavilor noştri”, ne-a mărturisit părintele Luca Popovici, preot misionar la biserica „Sfântul Evanghelist Luca” din incinta Spitalului Municipal Caransebeş.

Această acţiune de suflet, în preajma sfintelor sărbători, a devenit o tradiţie pentru Episcopia Caransebeşului. În fiecare an, prin purtarea de grijă a Preasfinţitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, şi datorită bunei colaborări cu conducerea Spitalului Municipal din Caransebeş, cei aflaţi în suferinţă, în paturile din spitale, primesc atenţia cuvenită din partea Episcopiei Caransebeşului, simţind astfel că Hristos este Doctorul sufletelor şi al trupurilor noastre.

Data: 15 decembrie 2011 • Vizualizări: 1060