Altfel de 8 martie

Altfel de 8 martie
În data de 9 martie, preoți din Centrele pastoral-misionare Reșița Nord și Reșița Sud din Protopopiatul Reșița s-au întâlnit la Parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” – Marginea Lend din Reșița pentru a aduce mângâiere și bucurie persoanelor vârstnice internate în Căminul pentru vârstnici Reșița din cartierul Marginea
Autor: Pr. Cristian Manole
În data de 9 martie, preoți din Centrele pastoral-misionare Reșița Nord și Reșița Sud din Protopopiatul Reșița s-au întâlnit la Parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” – Marginea Lend din Reșița pentru a aduce mângâiere și bucurie persoanelor vârstnice internate în Căminul pentru vârstnici Reșița din cartierul Marginea.

Astfel, începând cu ora 15, în sala festivă a căminului s-a săvârșit Taina Sfântului Maslu de către un sobor de preoți format din: părintele Moise Linu – paroh la Parohia „Sfinții Ap. Petru și Pavel” – Marginea Lend, părintele Damaschin Tătaru – slujitor la Parohia „Pogorârea Sfântului Duh” – Reșița și coordonator al Centrului pastoral-misionar Reșița Nord, părintele Petru Claudiu Ciorogariu de la Capela Spitalului Staționar III, părintele Cristian Rădulescu – slujitor la Parohia „Adormirea Maicii Domnului” – Reșița, părintele Andrei Teofil Vîlcu – paroh la Parohia „Sf. M. Mc. Dimitrie” – Cuptoare Reșița și părintele Cristian Manole – slujitor la Parohia „Sfinții Arh. Mihail și Gavriil” – Reșița și coordonator al Centrului pastoral-misionar Reșița Sud. La slujbă au fost prezenți un număr mare de vârstnici, precum și personalul instituției.

La finalul slujbei, preotul Cristian Manole a adresat celor prezenți un cuvânt de întărire sufletească, arătând că bătrânețea nu este ușoară dacă nu este cu Hristos, dar păstrând legătura cu Mântuitorul prin rugăciune bătrânul dobândește răbdare și putere de a-și duce bătrânețea cu nădejdea în Dumnezeu. Părintele Linu Moise a rostit un cuvânt de mulțumire adresat personalului instituției, după care fiecare din cei șase preoți au împărțit mărțișoare tuturor celor prezenți, atât bătrânilor cât și personalului instituției.

Trebuie să menționăm faptul că aceste mărțișoare au fost lucrate de către elevii Liceului „Diaconovici Tiezt” – Reșița, care au vândut aceste mărțișoare pentru a strânge bani spre a ajuta un coleg căruia casa i-a fost distrusă într-un incendiu. Această acțiune a elevilor de a-și ajuta colegul a fost susținută și de doamna Gîrtoi Viorica – profesor de religie și director adjunct la liceul mai sus menționat.

Data: 10 martie 2017 • Vizualizări: 1541