Aniversare la Câlnic

Aniversare la Câlnic
Duminică 9 iunie, după oficierea Sfintei Liturghii, a avut loc la Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Parohia Câlnic, aniversarea a 100 de numere a publicaţiei locale „Câlnicul”, periodic lunar de cultură şi spiritualitate ortodoxă
Autor: Pr. Valentin Popovici
Duminică 9 iunie, după oficierea Sfintei Liturghii, a avut loc la Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Parohia Câlnic, aniversarea a 100 de numere a publicaţiei locale „Câlnicul”, periodic lunar de cultură şi spiritualitate ortodoxă.

Referitor la acest eveniment pr. paroh Sorin Valentin Popovici ne-a declarat: „Împlinirea a 100 de numere de la apariţia publicaţiei „Câlnicul” reprezintă o reală bucurie pentru cei care, cu sârg şi dăruire, lucrează lună de lună, ca aceasta să ajungă în casele cât mai multor credincioși. Publicaţia noastră este o oglindă a vieţii de credinţă a comunităţii locale, o întâlnire cu viaţa Bisericii şi cu celelalte instituţii din Câlnic. De aceea, consider că, menirea presei de orientare spirituală, este de a forma omul, de a-i forma o conştiinţă dreaptă şi de a-i arăta calea dreaptă pe pământ”.

Au participat oameni de cultură locali precum Anton Georgescu, Vasile Ioniţă, profesorul Ioan Benga şi mulţi alţii. De asemenea, programul a cuprins şi un program dedicat Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, realizat de copiii de la programul național „Hristos împărtăşit copiilor”, aniversaţi în acest an în întreaga Patriarhie Română.

Data: 10 iunie 2013 • Vizualizări: 696