Apariție editorială la Anina

Apariție editorială la Anina
La Editura „Contrafort” din Craiova a apărut cartea „Ființa” publicată de către părintele Muntean Alin și doamna învățătoare Muntean Mirela
Autor: Pr. Alin Muntean
La Editura „Contrafort” din Craiova a apărut cartea „Ființa” publicată de către părintele Muntean Alin și doamna învățătoare Muntean Mirela. Cartea, realizată în versuri, își propune să ofere o viziune cât mai completă asupra conceptului filosofic de „Ființă” așa cum este prezentat el în filosofia lui Martin Heidedegger, Aristotel, Hegel și Noica.

În „Prefața” realizată de către domnul profesor universitar Ioan Biriș sunt menționate următoarele:„Exprimarea poetică are meritul de a fi pe înțelesul unui public mai larg. Intuiția poetică, metaforele și imaginile sugestive pot ajuta pătrunderea gândului filosofic abstract. Dar însoțirea poetică a gândului filosofic nu poate fi periculoasă pentru «spiritul pur» al filosofiei? Uneori, da, vom răspunde iarăși, dar poate că e totuși un «pericol bun», cum credea chiar Heidegger. Aceasta pare a fi și miza celor doi autori. Și e o miză rezistentă dacă acceptăm că o bună definire a activității filosofice e tocmai lupta continuă cu limbajul”.

Data: 7 mai 2018 • Vizualizări: 244