„Are Biserica un răspuns pentru frământările tinerilor?”

„Are Biserica un răspuns pentru frământările tinerilor?”

Album foto
În seara zilei de miercuri, 14 decembrie, părintele Teofan, duhovnicul Mănăstirii Nera a conferenţiat în Aula Magna a Universităţii „Eftimie Murgu” din Reşiţa
Autor: Departamentul de tineret
În seara zilei de miercuri, 14 decembrie, părintele Teofan, duhovnicul Mănăstirii Nera a conferenţiat în Aula Magna a Universităţii „Eftimie Murgu” din Reşiţa. La conferinţa cu tema „Are Biserica un răspuns pentru întrebările tinerilor?” au participat foarte mulţi tineri, dornici să afle acest răspuns, dar şi multe alte învățături de folos.

Seara a început cu un scurt moment de rugăciune rostită de părintele Mihai Ciucur, inspector eparhial în cadrul Departamentului de tineret al Eparhiei Caransebeşului. După aceea, părintele a adresat un mesaj de bun-venit tuturor participanţilor aflaţi în sală.

În cele ce au urmat, domnul Cristian Chioncel, prorectorul Universităţii „Eftimie Murgu” din Reşiţa, a adresat un cuvânt din partea gazdelor, unde a nuanţat legătura dintre şcoală şi Biserică, importanţa activităţilor cu tinerii întreprinse de Biserică, dar şi beneficiile organizării tinerilor ortodocşi în grupuri şi asociaţii.

După acestea, participanţii au vizionat un material video despre Asociaţia Tinerilor Ortodocşi din Banatul de Munte, care a fost succedat de un scurt mesaj despre aceasta, susţinut de un reprezentant al ATOR. Astfel, tinerii reşiţeni au aflat despre această asociaţie şi despre activităţile pe care le pot desfăşura în cadrul ei.

Seara a continuat cu conferinţa părintelui Teofan Munteanu – duhovnicul Mănăstirii Nera – care a constituit momentul central al evenimentului. În cuvântarea sa de început, părintele a vorbit despre cât de importantă este mărturisirea necondiţionată a credinţei, curajul, a subliniat importantul rol al duhovnicului în formarea tinerilor, dar şi necesitatea implicării active în societate, a tinerilor ortodocşi. În întrebările lor, tinerii au atins subiecte diverse, pe care părintele le-a discutat. Acest lucru a relevat faptul că tinerii au întrebări, iar Biserica poate răspunde oricând la ele.

„Părintele Teofan ne cheamă de fiecare dată să ne spună povești despre tinerețe. Și noi chiar iubim să-l ascultăm vorbindu-ne despre darul tinereții noastre de la Hristos. Într-o lume în care tot mai puțini oameni își găsesc liniștea și răbdarea de a vorbi tânărului despre anii săi, conferințele părintelui Teofan vin ca rețetă bună pentru hrana sufletelor însetate de iubire, ascultare, înțelegere și sens. Vin ca folos, bucurie și întărirea convingerii că în Biserică întâlnim acel "altceva". Dar bucuria noastră a fost cu atât mai mare cu cât emoțiile organizării primei conferințe de către ATOR Banatul de Munte au început să ne inunde și să ne liniștească, totodată, știind că facem lucrul cel bun, pentru noi, toți tinerii care ne străduim să ne ținem sufletele ancorate în frumos. Tineri care rodesc în pământul tinereții lor” spune Anita Radics, preşedintele ATOR Banatul de Munte.

Seara s-a încheiat cu tradiţionalul colind „O, ce veste minunată!”. Conferinţa de la Reşiţa este prima astfel de activitate organizată de Asociaţia Tinerilor Ortodocşi din Banatul de Munte, şi se înscrie în cadrul Anului omagial al educaţiei tineretului creştin-ortodox în Patriarhia Română.

Data: 15 decembrie 2016 • Vizualizări: 477