Arhid. conf. univ. dr. Pavel Cherescu, prohodit la Lăpușnicu Mare

Arhid. conf. univ. dr. Pavel Cherescu, prohodit la Lăpușnicu Mare
Sâmbătă , 22 noiembrie, a avut loc slujba de înmormântare a regretatului arhid. conf. univ. dr. Pavel Cherescu, în Parohia Lăpușnicu Mare, din Protopopiatul Băile Herculane
Autor: Serviciul Prezidial
Sâmbătă , 22 noiembrie, a avut loc slujba de înmormântare a regretatului arhid. conf. univ. dr. Pavel Cherescu, în Parohia Lăpușnicu Mare, din Protopopiatul Băile Herculane. Slujba de înmormântare a fost săvârșită de un ales sobor de preoți format din profesori de la facultățile de teologie din Sibiu, Oradea și Timișoara precum și clerici din Valea Almăjului.

Delegatul Preasfințitului Lucian, Episcopul Caransebeșului, la acest trist eveniment, a fost părintele Daniel Alic, consilier cultural al Episcopiei Caransebeșului, care a dat citire mesajului de condoleanțe a ierarhului: „Răposatul în Domnul, Pavel arhidiaconul, a avut rosturi înalte. A fost deopotrivă slujitor al Altarului şi slujitor al catedrei de Teologie, două vocaţii care se completează armonios. Ca arhidiacon, Părintele Pavel a adus Sfântului Prestol darurile Liturghiei, suprema noastră dăruire, iar ca profesor a adus în sufletele şi cugetele studenţilor săi ştiinţa cea teologhicescă, valorizând trecutul Bisericii noastre creştine şi româneşti. A stăruit din Liturghie la catedră şi de la catedră în slujirea aproapelui. Toţi cei care l-au cunoscut mărturisesc despre bunăvoinţa sa în relaţiile cu studenţii şi despre prieteniile sincere pe care le-a cultivat în decursul existenţei”.

Părintele arhid. conf. univ. dr. Pavel Cherescu, a fost originar din Lăpuşnicu Mare, Caraş Severin, a urmat Seminarul Teologic la Caransebeş şi Facultatea de Teologie la Sibiu, unde a devenit ucenic al academicianului prof. univ. Mircea Păcurariu, cel mai de seamă istoric al Bisericii Ortodoxe Române. Din 1991 a predat la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Oradea.

Data: 25 noiembrie 2013 • Vizualizări: 1718