„Armonia” învăluie Caransebeșul în atmosferă de sărbătoare

„Armonia” învăluie Caransebeșul în atmosferă de sărbătoare
Sâmbătă, 14 aprilie, Corala „Armonia” din Constanța va concerta în Piața „General Ioan Dragalina” a municipiului Caransebeș
Autor: Roxana Novacovici
Cu prilejul sărbătoririi hramului în Duminica Tomii a Catedralei Episcopale „Învierea Domnului” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul”, printre invitații Episcopiei Caransebeșului la acest deosebit eveniment se numără Corala „Armonia” din Arhiepiscopia Tomisului.

În contextul celei de-a XII-a ediții a evenimentului „Zilele Credinței și Culturii în Episcopia Caransebeșului” și în contextul proclamării anului 2018 ca „Anul Omagial al unității de credință și de neam şi Anul comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918”, sâmbătă, 14 aprilie, începând cu ora 17, în Piața „General Ioan Dragalina” din Caransebeș, Corala „Armonia” va susține un concert religios și patriotic.

Corala bărbătească „Armonia” a fost înfiinţată în anul 2001 în cadrul Seminarului Teologic Ortodox din Tulcea la iniţiativa Pr. arhid. Asist. Univ. Iulian Dumitru. În prezent,Corala „Armonia” numără 20 de membri: Preoti, Diaconi şi studenţi ai Facultăţii de Teologie, abordând un repertoriu diversificat, fiind compus din piese religioase polifonice şi monodice (psaltice), folclor românesc, colinde tradiţionale româneşti şi străine, cât şi piese din repertoriul clasic universal.

Corala „Armonia” a avut o activitate muzicală foarte bogată. A susținut numeroase concerte, atât în țară, cât și în străinătate. De-a lungul timpului, au obținut numeroase premii, printre cele mai importante numărându-se locul I și medaliile de aur la secțiunea muzică sacră și la secțiunea cor bărbătesc de la Olimpiada Mondială de Muzică Corală, desfășurată la Riga, în Letonia, în perioada 15-21 iulie 2014, dar și medalia de aur la secțiunea „Coruri de cameră”, în cadrul competițiilor European Choir Games și Grand Prix of Nationes, desfășurate în anul 2015, la Magdeburg, Germania.

Concertul susținut de Corala „Armonia” are menirea să aducă în sufletele auditoriului caransebeșean atât lumina Învierii Mântuitorului nostru, cât și mândria de a avea în piept inimi ce bat la unison în ritmurile imnului tricolor. Și acolo unde credința și unitatea se îmbrățișează, va învia întotdeauna armonia!

Data: 13 aprilie 2018 • Vizualizări: 2204