Artă și film documentar la Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Reșița

Artă și film documentar la Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Reșița
Duminică, 18 mai, după Sfânta Liturghie, Parohia ,,Adormirea Maicii Domnului” din Reșița Montană, a găzduit în Sala de festivități a casei parohiale, vernisajul de pictură și sculptură, intitulat ,,Salonul Artelor frumoase”, ediția a II-a
Autor: Pr. dr. Borislav Tasici
Duminică, 18 mai, după Sfânta Liturghie, Parohia ,,Adormirea Maicii Domnului” din Reșița Montană, a găzduit în Sala de festivități a casei parohiale, vernisajul de pictură și sculptură, intitulat ,,Salonul Artelor frumoase”, ediția a II-a. Evenimentul a fost organizat în colaborare cu Primăria Reșița, Biblioteca Municipală, U.A.P. Reșița și Rotary Club din localitate. Expoziţia a reunit opere a zece artişti reșițeni, toate întrunind tema ,,Lumină în Artă”. Dintre expozanți se numără artiștii plastici, membrii ai uniunii: Gustav Hlinka, președintele Uniunii Artiștilor Plastici, George Molin, Viorica Farkaș, Aurora Lunic, Doina Hlinka, Aurica Boboiescu, Camelia Tasici, Gabriela Augustinov, Sebastian Dinu și Iosif Hodorog.

Arta s-a înveșmântat în lumină de sărbătoare, și a salutat prezența invitaților de seamă la evenimentul cultural: d-na dr. Ada Cruceanu, critic literar, d-na prof. ing. dr. Nadia Potoceanu, președinte – Rotary Club Reșița, pictor Vasile Popovici, precum și alți participanți. Expoziția a reunit tablouri, icoane, sculpturi precum și lucrări inspirate din poveștile copilăriei, oferind astfel o prețioasă încurajare tinerilor artiști, motiv pentru care lucrările au fost deosebit de apreciate de publicul prezent, iubitor de artă.

Ochiul criticului de artă i-a revenit, d-nei dr. Ada Cruceanu, surprinzător de înzestrat pentru a sesiza cele mai însemnate reflexe artistice ale expozanților, găsind uşor analiza ce defineşte pe artistul contemporan precum și soluţia problemelor pe care le alege întotdeauna corespunzător numai cu aptitudinile sale, uman, conştiinţă şi sensibilitate, toate aduse în lumină, prin artă.
„Mulțumim tuturor celor care în această zi de sărbătoare au reuşit să surprindă publicul prezent sub o formă sau alta, artistică sau cultural-spirituală, insuflând într-o lucrare comună, darul de a percepe frumusețea și sensul creației lui Dumnezeu, prin artă și prin credință”, a subliniat pr. dr. Borislav Tasici.

Ca o continuare și încheiere a zilei, după slujba Vecerniei, în prezența unui număr însemnat de credincioși, a avut loc video-proiecția unui documentar de excepție: „Lumina Sfântă de la Ierusalim. Ortodoxia în Țara Sfântă”.

La final, părintele Borislav Tasici a evidențiat și a dezbătut împreună cu cei prezenți filmul documentar vizionat, răspunzând totodată la diferitele întrebări puse, fixând în atenția celor prezenți, alăturat acestui film documentar, fotografii personale, precum și momentele înălțătoare petrecute de părintele paroh împreună cu un grup de câțiva credincioși ai parohiei, care, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, au fost în pelerinajul organizat în Țara Sfântă, de către Agenția de Pelerinaj ,,Basilica Travel” a Patriarhiei Române, în perioada 30 aprilie – 5 mai, anul acesta.

Data: 20 mai 2014 • Vizualizări: 999