Aşezământul monahal-social „Ţara Almăjului” şi-a sărbătorit hramul

Aşezământul monahal-social  „Ţara Almăjului” şi-a sărbătorit hramul

Album foto
La Praznicul Tăierii Capului Sfântului Ioan Botezătorul, Aşezământul monahal-social „Ţara Almăjului”, care se construieşte în raza comunei Bozovici, şi-a sărbătorit al doilea hram
Autor: Serviciul Prezidial
La Praznicul Tăierii Capului Sfântului Ioan Botezătorul, Aşezământul monahal-social „Ţara Almăjului”, care se construieşte în raza comunei Bozovici, şi-a sărbătorit al doilea hram. Sfânta Liturghie a fost săvârşită de către un sobor de preoţi din Valea Almăjului, iar răspunsurile liturgice au fost date de către corul mixt al Parohiei Lăpușnicu Mare. La eveniment mulţi credincioşi almăjeni şi nu numai, şi-au îndreptat paşii spre această vatră monahală şi socială, aşezată în central fizic al Văii Almăjului, pe o înălţime binecuvântată, într-un cadru natural deosebit.

Începuturile acestui aşezământ sunt recente, piatra de temelie fiind pusă la dată de 22 septembrie 2013, de către Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, deşi rescriptele şi cartografiile maghiare amintesc în anul 1549 de o vatră monahală, localizată undeva în perimetrul aproximativ al aşezământului de astăzi.

Actualul aşezământ a luat fiinţă din dorinţa şi dragostea unor credincioşi almăjeni, de a avea în mijlocul lor o vatră monahală, dar şi un centru social, unde rugăciunea să fie împletită cu ajutorarea semenilor nevoiaşi şi în suferinţă. În incinta aşezământului va funcţiona şi un cămin pentru persoane vârstnice şi nevoiaşi, un centru pentru tineret, unde vor fi desfăşurate acţiuni educative, culturale, spirituale şi tabere.

Actualmente se lucrează la definitivarea lucrărilor de ridicare a bisericii şi în paralel la corpul de chili, care vor adăposti vieţuitoarele acestui aşezământ şi primii bătrâni fără posibilităţi materiale, ce vor fi îngrijiţi şi asistaţi voluntar în această mănăstire.

Data: 29 august 2014 • Vizualizări: 600