„Asta-i sara de Ajun” în sunet de colinde și-n inimi dedicate lui Hristos

„Asta-i sara de Ajun” în sunet de colinde și-n inimi dedicate lui Hristos
Vineri, 16 decembrie, în Aula Musei Caransebesiensis a Muzeului de Etnografie și al Regimentului de Graniță din Caransebeș, a avut loc, prin colaborarea Episcopiei Caransebeșului cu Consiliul Județean și cu Muzeul din Caransebeș, un deosebit concert de colinde, „Asta-i sara de Ajun”.
Autor: Roxana Novacovici
Bucuria Nașterii Domnului Iisus Hristos cuprinde toate inimile aflate în căutarea Betleemului. Și cum altfel poate răsări Steaua cea aducătoare de veste bună dacă nu prin sunetul dulce de colind?

Astfel, vineri, 16 decembrie, în Aula Musei Caransebesiensis a Muzeului de Etnografie și al Regimentului de Graniță din Caransebeș, a avut loc, prin colaborarea Episcopiei Caransebeșului cu Consiliul Județean și cu Muzeul din Caransebeș, un deosebit concert de colinde, „Asta-i sara de Ajun”.

Copii, tineri, preoți, dar și cântăreți de muzică populară și-au unit, prin colindele lor, sufletele, creând o iesle caldă pentru Mântuitor și o seară de bucurie pentru toți cei care au participat la concert.

Primul cor a fost Corul Episcopiei, condus de părintele Laurențiu Iacob, un cor format din preoți și diaconi slujitori în Caransebeș, care anul trecut a lansat și un CD duplex de colinde psaltice și corale.

După colindele interpretate cu patos de către clericii Corului Episcopiei, au urmat colindele folclorice, tradiționale, interpretate de membri ai Ansamblului Doina Banatului, ale căror glasuri au fost însoțite de acorduri instrumentale.

A urmat un cor ce a adus bucuria copilărească a Crăciunului, Corul Grădiniței cu program prelungit nr.4, coordonat de doamna educatoare Maria Țuican, cunoscută și pentru festivalul în grai bănățean „Gugulan cu car de mere”.

Corul Liceului Bănățean Oțelu-Roșu, coordonat de doamna profesoară Simona Popa, a adus și el lumina Nașterii lui Hristos prin colinde cântate din suflete adolescentine, dar doritoare de a transmite vestea cea bună.

Încheierea concertului a adus cele trei coruri ale Episcopiei Caransebeșului dirijate de părintele Gheorghe Tistu. Primul cor a fost Corul mixt al Catedralei „Învierea Domnului”, cor cu prestigiu, care a participat de-a lungul timpului la multe spectacole și concerte, dar care poate fi ascultat dând slavă lui Dumnezeu în fiecare duminică și la fiecare zi de sărbătoare în Catedrala Episcopală.

Cel de-al doilea cor aflat sub dirijarea părintelui Tistu este Corul „Timotei Popovici”, un cor al tinerilor seminariști, urmând cel din urmă cor, „Laudatio”, un alt cor reprezentativ Episcopiei Caransebeșului, care a participat la numeroase concerte și care este alcătuit din studenți teologi.

Colindătorii ce au dat naștere prin glasurile lor concertului „Asta-i sara de Ajun” au condus auditoriul pe drumul luminat, mai aproape de iesle, mai aproape de mântuire, aducând în sufletele tuturor adevăratul motiv al sărbătoririi Crăciunului: Nașterea Domnului nostru Iisus Hristos!

Data: 17 decembrie 2016 • Vizualizări: 509