Atelier de creație dedicat cinstirii Sfintei Cruci la Răcășdia

Atelier de creație dedicat cinstirii Sfintei Cruci la Răcășdia
Duminică, 23 martie, în incinta bisericii „Adormirea Maicii Domnului”, din Parohia Răcăşdia, Protopopiatul Moldova Nouă,va avea loc un atelier de creație, având ca temă principală „Sfânta Cruce şi rolul ei în iconomia mântuirii neamului omenesc”
Autor: Pr. Valentin Popovici
Duminică, 23 martie, de la orele 16.00, în incinta bisericii „Adormirea Maicii Domnului”, din Parohia Răcăşdia, Protopopiatul Moldova Nouă,va avea loc un atelier de creație, având ca temă principală „Sfânta Cruce şi rolul ei în iconomia mântuirii neamului omenesc”.

La acest atelier vor lua parte tinerii parohiei, membri în proiectul „Hristos împărtășit copiilor”, derulat în parteneriat cu Patriarhia Română și Episcopia Caransebeșului. Atelierul va cuprinde mai multe secțiuni: desen, pictură, creație, poezie, cântare religioasă, și se va încheia cu susținerea unor referate realizate de participanți și dedicate rolului mântuitor al Crucii, prefigurării Crucii în Vechiul Testament și Crucii ca armă a biruinței în Legea Nouă.

Cu privire la acest eveniment, părintele paroh Gheorghe Ţibuleac ne-a declarat: „Crucea este simbolul iubirii cerești; ea arată Sfânta Treime, prin care ne îmbrăcăm cu putere dumnezeiască. Privind la Crucea Domnului Hristos, omul se vede așa cum este, își vede posibilitățile creștinești de a trăi fericit, prin răbdare, curăție, post și rugăciune. Semnul Sfintei Cruci semnifică tocmai iubirea noastră față de Sfânta Treimeși mărturisirea jertfei Mântuitorului Iisus Hristos. Prin Cruce s-a realizat mântuirea noastră. Lucrările realizate în atelierul nostru de creație ne arată implicarea copiilor în cadrul Bisericii, dar și modul lor de exprimare și înțelegere a rolului pe care Sfânta Cruce îl are în istoria mântuirii neamului omenesc”. Lucrările realizate în urma acestui atelier vor fi expuse în pronaosul bisericii parohiale până în ziua Buneivestiri, spre a fi apreciate de enoriașii participanți la sfintele slujbe.

Data: 21 martie 2014 • Vizualizări: 1408